Mednarodni festival alpskega cvetja - Bohinj, Slovenija
Slovensko English Domov Kontakt Struktura strani

Delavnice

Delavnice za otroke

Zlatorogova pravljična dežela – U konc' sveta so pravljice doma

Lokacija: Ukanc
Datum in ura: 20. 5. 2017, 9:00
21. 5. 2017, 9:00
Trajanje: 3 - 5 ur
Cena: brezplačno
Oprema: športna obutev in obleka
  Mednarodni festival alpskega cvetja - Bohinj, Slovenija

Opis delavnice

Mednarodni festival alpskega cvetja - Bohinj, Slovenija

Mednarodni festival alpskega cvetja - Bohinj, Slovenija

Mednarodni festival alpskega cvetja - Bohinj, Slovenija

Če vprašate otroke, kje je konec sveta, bodo rekli: »Tam, kjer nikamor več ne moreš!« In prav tako se zdi, ko pridete v Ukanc ... naprej so samo še visoke gore.

In na tem koncu sveta, bo letos 20. in 21. maja (v primeru slabega vremena 3. in 4. junija) že osmič zapored potekala dvodnevna prireditev za družine z otroci. To je dogodek, ki ni čisto običajen. Je nekaj posebnega. Dogaja se namreč na poti dolgi dva kilometra, ki vas pelje ob reki, skozi gozd, čez travnike in mimo Bohinjskega jezera.

Tu je sicer čez leto vse mirno, le sedem junakov bohinjskih pravljic vas čaka s štampiljkami in lesenimi igrali. V »pravljičnem« vikendu pa je živahno, na poti je kar 30 postaj – 30 možnosti, da se otroci gibajo, skozi igro nekaj naučijo, ustvarjajo ali pa samo razvijajo svoja čutila. Ob tem dobijo še 7 štampiljk od pravih pravljičnih bitij v zgibanko, ki jo brezplačno prejmejo ob vstopu v Zlatorogovo pravljično deželo. V kolikor želite pa lahko za simbolično ceno kupite knjižico s pravljicami Neža in Jakob v pravljični deželi, kamor prav tako lahko zbirate štampiljke pravljičnih bitij.

Odrasel človek pot sicer prehodi v pol ure, vendar z otroci prav gotovo v enem dnevu ni mogoče doživeti vsega, pa čeprav se prireditev vsak dan začne ob 9.00 in konča ob 14.00.

Pridite – osvojite nova znanja in odnesite domov lepe spomine.

Delavnice

Delavnice za otroke
Delavnice za odrasle

E-obvestila

prijava    odjava

Vreme

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
   
Strateški projekt SLOW TOURISM sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Progetto SLOW TOURISM finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.
Predstavitev Znak festivala Organizacija festivala Promocijsko gradivo Projektni partnerji Projekti Fotogalerije Za medije Mnenja
Cvetlično bogastvo Cvetoča kulturna krajina Alpsko cvetje Bohinja Divje orhideje v Bohinju Triglavski narodni park Natura 2000
Botanični izleti Ornitološki izleti
Delavnice za otroke Delavnice za odrasle
Program 2017 Program 2012 Program 2011 Program 2010 Program 2009 Program 2008 Program 2007
Za posameznike Za skupine