POMLAD V BOHINJU

#Bohinj #LakeBohinj

zelena oaza odgovornega turizma

Skozi stoletja so naši predniki vestno ohranjali biodiverziteto in tradicijo Bohinja. Moderne generacije s ponosom prevzemamo štafeto. S smelimi načrti kljubujemo izzivom sodobnega časa in vzpostavljamo temelje odgovornega upravljanja s tem dragocenim prostorom.

Vse aktualne informacije v Bohinju zbrane na enem mestu. Preberite, kaj je dobro vedeti pred prihodom v Bohinj in katere praznične dogodke smo pripravili za vas.
Vozi vsak dan od 24. 12. 2022 do 31. 3. 2023 (oz. do preklica) na smučišče Vogel, Soriško planino in na Pokljuko. Brezplačen za imetnike kartice Julijske Alpe: Bohinj in občane.
Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje pristnost vrhunskih lokalnih izdelkov in storitev, pod katere se iskreno podpisujemo domačini. 
Za ljubitelje pohodništva je Bohinj, od nižin pa do najvišjih vrhov, neusahljiv vir za vedno nova doživetja. Označenih planinskih poti je v Bohinju za več kot 300 km. Za številne poti po Bohinju je dovolj že dobra volja in primeren gojzar, spet druge lahko predstavljajo mnogo večji izziv.
O parkiranju in možnostih organiziranega brezplačnega prevoza do vaših najljubših pohodniških izhodišč v Bohinju. Zelena mobilnost.
Pregovorno dolge in mrzle zime v Bohinju so včasih pospremili z rekom "Mi Bohinjci sredi raja - 13 mescou zima traja!". A danes je vseeno malce drugače. Preverite, kaj lahko pozimi počnete v Bohinju.
Okusite pristen Bohinjski zajtrk za dober začetek dneva. Dostavimo vam ga vsak dan med 8:00 in 9:30.

Načrtujte svoj prihod

Poiščite pravšnje ravnovesje med spontanostjo in načrtovanjem oddiha v Bohinju. 

Bohinj oblikujemo in žlahtnimo ljudje, ki tu živimo. K temu nas ne zavezujejo samo mnoge zakonske obveze in mednarodne konvencije o varovanju okolja in zaveze k trajnostnemu razvoju. To je naš dom, ki ga s ponosom in srčnim gostoljubljem z veseljem delimo z vsemi, ki ga cenijo in so pripravljeni spoštovati “hišni red”. 

Da razmišljamo in delujemo v pravo smer, dokazujejo tudi mednarodne nagrade ter dejstvo, da smo prva destinacija s platinastim nacionalnim znakom zelene sheme Slovenia Green.

Dolgčas v Bohinju? 
Samo, če sami tako želite.

AKTIVNOSTI  –  SPROSTITEV