fbpx
Marec 19, 2019

BOHINJ CVETI

Ponosni na naš edinstveni festival

Pomlad je v Bohinju najlepša. Ne zato, ker pomlad kjerkoli drugje ne bi bila lepa, vendar se ravno v Bohinju zdi drugačna in bolj posebna. Po dolgi zimi, ko so vrhovi še vedno zasneženi in njihova belina odseva na gladini jezera, so gozdovi sveže zeleni, drevesa cvetijo, travniki cvetijo, pobočja cvetijo, cvetijo celo skale…

Bogastvo cvetja in barv se zdi močnejše in intenzivnejše kot drugod. Sence z gora in izpod oblakov nenehno spreminjajo podobo cvetoče pokrajine. Ravno maja in juni Bohinj zažari v eksploziji barv. Ves Bohinj cveti v tisočerih odtenkih.

IZJEMNO ZANIMIV IN BOGAT PROGRAM

Festival vsako leto zaznamuje izjemna programska pestrost. Lokalnim prebivalcem in obiskovalcem namenjena botanična vodenja, delavnice in predavanja se vrstijo vsak dan. Vodeni botanični sprehodi in tematski izleti so namenjeni vsem generacijam in ljubiteljem cvetlic, narave, zelišč in odkrivanju novih znanj.

Dogajanje se začne že pred uradnim začetkom festivala in sicer z izjemno prireditvijo U konc sveta so pravljice doma, ki je namenjena otrokom i nse dogaja na Zlatorogovi pravljični poti v Ukancu.

URADNI ZAČETEK FESTIVALA

Festival cvetja se bo uradno začel v soboto 24. maja s celodnevno bogato in pestro tržnico ponudnikov iz Bohinja ter vse Slovenije s poudarkom na cvetlicah, zeliščih, medenih izdelkih in kulinariki. Zaključek sobotnega dogajanja bomo zapeljali v slovesno otvoritev 12. mednarodnega  festivala alpskega cvetja, ki bo letos ponovno v Kulturnem domu Joža Ažmana, kulinarično obarvan dan pa se bo nadaljeval tudi po otvoritveni slovesnosti.

Med pestrim festivalskim programom ne spreglejte kulturnih dogodkov in glasbenih prireditev, koncertov ali nastopov. Tudi letos se bodo na vaških dnevih predstavile bohinjske vasi in prenesle festivalsko dogajanje v svoja vaška središča, gostilne pa bodo svoja vrata odprle s cvetličnimi meniji.

Vsako leto obišče naš edinstven festival vse več ljubiteljev alpskega cvetja. V dobrem desetletju se je festival razvil v obsežno dogajanje, ki z naravnim bogastvom Bohinja in bohinjskimi tradicijami navdušuje in širi krog oboževalcev.

NARAVA IN LJUDJE

Danes festival povezuje Bohinjce z gosti, ki znajo ceniti bohinjska prizadevanja za ohranjanje naravnega bogastva in ravnovesja med ljudmi in krhko naravo. Morda je čarobnost festivala ravno v tem, da je to naš festival. Bohinjci smo vanj vpeti z našim delom in početjem, s prostovoljnimi urami, z nasmehi in gostoljubnostjo.

In ne pozabimo na kulinariko. Cvetlično in zeliščno bogastvo si je utrlo pot tudi v naše gostilne in domove, zato je Bohinj vse bolj prepoznaven tudi po izjemni kulinariki.

NAŠ BOHINJ JE EN VELIK CVETLIČNI VRT

Mednarodni festival alpskega cvetja je čas, ko se Bohinj in Bohinjci pokažemo našim gostom v najlepši luči, v čudoviti naravni kulisi barvitih travnikov in mogočnih gora ter v pristni podobi vsega bogastva bohinjskih tradicij in našega izvirnega načina življenja. Nase in na naš edinstveni festival smo lahko resnično ponosni.

POVEZANE VSEBINE

NAZAJ NA GLAVNO STRAN FESTIVALA

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. VEČ