BOHINJSKo/from bohinj

Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje pristnost vrhunskih lokalnih izdelkov in storitev, pod katere se iskreno podpisujemo domačini. Certifikat zagotavlja najvišje standarde izdelave ali storitev in je garant bohinjske pristnosti.

Juliana-Trail-Blazinica-za-žige
Naročite preko spleta: izdelke Bohinjsko, knjige in zemljevide, promocijske izdelke poti Juliana Bike in Juliana Trail…

zaupajte pristnim bohinjcem

Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje izdelke in storitve, ki jih znamo samo Bohinjci ponuditi svetu. Danes vsebujejo izvirne veščine naših prednikov in bohinjsko domišljijo, ki je pristna našemu izjemnemu naravnemu okolju in stoletnemu načinu življenja. V te izdelke smo vnesli oblikovanje, ustvarjalnost in idejno svežino. Z njimi izzivamo vse iskalce pristnega in neponovljivega.

Bohinjski zajtrk

Po jutru se dan pozna, po pridnih rokah, ki pripravijo najboljše iz Bohinja, pa okusen zajtrk za začetek dneva. Hvala, ker zaupate Bohinjcem!

  • Nudimo tri različice zajtrka: vegetarijanski, ribji in mesni. 
  • Zajtrk je pripravljen za dve osebi.
  • Dostavimo vam ga vsak dan med 8:00 in 9:30.

Dodatne informacije in možnost naročila:  

Restavracije in gostilne

Bohinjska kulinarika in domače sestavine, ki jo bogatijo, so neizogiben del pristnega doživetja Bohinja. 

Spoznajte se s pozabljenimi okusi preteklosti v sodobnih preoblekah, z izpričano tradicionalnimi jedmi, ki vam bodo pogrele srce, ali s takšnimi, ki vas bodo z drznostjo bohinjskih okusov popolnoma očarale. 

Kulinarični izdelki in pridelki

Bohinjska sirarna ter manjše kmetije v bohinjskih vaseh in na planinah iz kravjega in kozjega mleka izdelujejo različne sire, skuto, maslo, smetano in druge mlečne izdelke. Med njimi tudi mohant, ki se ponosno postavlja ob bok mogoče najbolj znanemu bohinjskemu siru ementalerju z velikimi luknjami.

Tradicionalnim kulinaričnim izdelkom se pridružuje še cela vrsta lokalno pridelanih surovin. Od konoplje, pire, ajde do aronije in čilijev. Seveda pa ne smemo pozabiti na ponudbo svežih jezerskih postrvi in zlatovčice.

Rokodelski izdelki

Bohinjsko/From Bohinj je uspešna zgodba v nenehni rasti. Vse več je izdelkov, ki jih vključuje. Govorijo o tem kdo in kaj smo, od kod prihajamo, kaj znamo in v čem smo posebni. Pripovedujejo o nas in naših prednikih, o naši prihodnosti in življenju.

Tradicionalno rokodelstvo je v Bohinju prisotno že stoletja. Morda so najbolj znane gorjuške pipe – fajfe, vezenine in volneni izdelki. Bogato izročilo obdelovanja lesa pa pod blagovno znamko Bohinjsko/From Bohinj združuje tradicijo in sodobno oblikovanje z navdihom bohinjske preteklosti.

Na lovu za doživetji 

Ko čudoviti naravni kulisi Bohinja dodamo vznemirjenje ob novem doživetju, smo doživeli popoln dan in popolne počitnice.

Doživetja vas v Bohinju pričakujejo za vsakim vogalom, tista mala in prisrčna, ki se zgodijo mimogrede in tista velika, ki jih z vznemirjenjem pričakujemo, polno doživimo in za vedno ohranimo v lepem spominu.

Ne zamudite srečanj z lokalnimi vodniki in domačini, ki vam bodo odkrili Bohinj, kot ga živimo Bohinjci. 

Bohinj boste na pristen način spoznali na vodenih doživetjih nagrajenih s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj.

Nastanitve

Preživite dopust v neokrnjeni naravi Bohinjskih gora. Dobrodošli!

Bohinj je kot član izbranih alpskih destinacij odličnosti Alpine Pearls trajnostno zavezan ohranjanju okolja, biodiverzitete ter tradicionalnemu načinu življenja. Turistična infrastruktura je zavezana trajnostni mobilnosti, z minimalnimi učinki na naravno okolje in tradicionalno kmetijstvo.

Bohinj je kot nosilec srebrnega znaka Slovenia Green del sheme, ki združuje destinacije, ki so zavezane k trajnostnemu razvoju turizma.

PONUDNIKI S CERTIFIKATOM BOHINJSKO/FROM BOHINJ

NAČRTUJTE SVOJ DOPUST

Poiščite pravšnje ravnovesje med spontanostjo in načrtovanjem oddiha v Bohinju. 

Vse aktualne informacije v Bohinju zbrane na enem mestu. Preberite, kaj je dobro vedeti pred prihodom v Bohinj.
Informacije, rezervacije, nakup zemljevidov in spominkov… V TIC-ih vam vam bomo z veseljem pomagali pri načrtovanju vašega oddiha.