fbpx
19 Marec, 2019

KAJ JE BOHINJSKO?

Certifikat Bohinjsko/From Bohinj zagotavlja izvirnost z geografskim poreklom.

Vsi izdelki in storitve so certificirani po strogih standardih in kriterijih s spoštovanjem tradicionalnih vrednot, lokalnih surovin, pridelkov in sestavin. Center za kakovost Turizma Bohinj bdi nad razvojem in podobo certificiranih izdelkov ter zagotavlja nenehno strokovno pomoč in podporo lokalnim podjetniškim pobudam.

ZAUPAJTE PRISTNIM BOHINJCEM

Bohinjci smo bili vedno malce posebni in drugačni. Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje izdelke in storitve, ki jih znamo samo Bohinjci ponuditi svetu. Danes vsebujejo izvirne veščine naših prednikov in bohinjsko domišljijo, ki je pristna našemu izjemnemu naravnemu okolju in stoletnemu načinu življenja. V te izdelke smo vnesli oblikovanje, ustvarjalnost in idejno svežino. Z njimi izzivamo vse iskalce pristnega in neponovljivega.

To smo pravi Bohinjci. Naša svojeglavost se kaže v naših izjemnostih in ravno zato smo pod okriljem blagovne zamke Bohinjsko/From Bohinj samo pristni domačini, ki imamo svoje duše v preteklosti in hkrati v prihodnosti – v sedanjosti pa nas združuje ponos do izjemnega domačega okolja.

Bohinjsko je tisto, kar je nam najbolj dragoceno. To je neponovljiva bohinjska osebnost v najbolj iskreni in najboljši podobi. Posebni in neposredni.

Bohinjci takšni smo! Tako jemo, tako delamo, tako uporabljamo, tako spimo, tako razmišljamo in tako razumemo, tako doživljamo naravo, tako kolesarimo, tako hodimo, tako fotografiramo, tako smo na jezeru, tako smo na rekah, tako ribarimo, tako letimo … Bohinjci smo Bohinjsko/From Bohinj. Tako sebe ponujamo našim gostom. To je naše gostoljublje, prijaznost in vse, kar vam bo ostalo v spominu.

V Bohinjskem/From Bohinj je vsa naša enkratnost! Poiščite izdelke, storitve in doživetja Bohinjsko/From Bohinj. Samo pod njimi smo domačini iskreno podpisani. Takšno je naše srce. To je naša garancija pristnosti.

Preverite ponudnike po posameznih kategorijah

KJE KUPITI IZDELKE IN STORITVE “BOHINJSKO”?

 • posamezni ponudniki (kulinarični izdelki, rokodelski izdelki, jedi in pijače, doživetja, nastanitve)
 • Bohinjska sobotna tržnica (Bohinjska Bistrica, sobota 9-13h)
 • prodajalna Info center Ribčev Laz (Turistično društvo Bohinj, Ribčev Laz 48, 4265 Bohinjsko jezero, t: 045 746 010, e: [email protected])
 • Trgovina Krpan, Stara Fužina 53b, 4265 Bohinjsko jezero, t: 045 723 453
 • Trgovina Kamnje, Jerca Gašperin s.p., Kamnje 5, 4264 Bohinjska Bistrica, t: 041 378 909
 • Pošta (TIC) Srednja vas, Srednja vas 79, 4267 Srednja vas, t: 045 729 670, e: [email protected]
 • Etno galerija , Prečna ulica 1a, 4264 Bohinjska Bistrica, t: 031 706 962
 • Center Triglavskega narodnega parka, Stara Fužina 38, 4265 Bohinjsko jezero

Dodatne informacije:

 • Turizem Bohinj
  tel: +386 (0)4 574 75 90
  fax: +386 (0)4 574 75 91
  e-mail: [email protected]

ZAKAJ JE NASTALA ZNAMKA BOHINJSKO?

Naši predniki so vedno živeli močno povezani z naravo in dobrinami, ki jim jih je ponujala. Večino stvari in hrane so si morali zagotoviti sami in pri tem pokazati veliko mero iznajdljivosti, znanja in veščin.

Čeprav se je svet spremenil, smo še vedno iznajdljivi in še zmeraj neločljivo povezani z naravo. Je pa vedno večji izziv uskladiti varovanje okolja s porastom turizma. Izdelki in storitve blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj to fuzijo predstavljajo v najboljši luči. V njih vpletamo naša srca, zgodbe, tradicijo in vizije.

Uporabnikom pridobljeni certifikat zagotavlja geografsko poreklo, visoko kakovost, unikatnost, izvirnost in lokalno posebnost ter najvišje standarde izdelave ali produkcije, kar prepoznavajo domači in tuji kupci. Povpraševanje po certificiranih izdelkih Bohinjsko/From Bohinj zato pogosto preseže ponudbo.

Blagovna znamka je tudi na širšem območju Slovenije prepoznana kot primer dobre prakse. Z večanjem števila partnerjev v projektu raste tudi nabor in pestrost izdelkov ter vizija razvoja znamke. Največjo prednost pa vidimo v tem, da predstavlja ogromen poslovni potencial s strokovno podporo vsakomur, ki bi želel v sklopu projekta zgraditi lastno poslovno zgodbo.

NAZAJ NA GLAVNO STRAN BOHINJSKO

POVEZANE VSEBINE

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...