fbpx
24 maja, 2020

CVETLIČNA KULINARIKA

Cvetlični meniji za cvetlično kulinarične zaključke

Bohinj se v spomladanskem času, ko vzbrstijo prve trobentice in ko se razbohotijo travniki in gozdovi, ki v Bohinju postrežejo z več kot 1000 različnimi rastlinskimi vrstami, spremeni v velik naravni botanični vrt. Vrt, ki raste in se spreminja iz dneva v dan. Vrt, ki ga ne zalivamo, ne prekopavamo, ne plevemo ampak pustimo naravi, da opravi svoje. Ta vrt je bogastvo, ki je jedro Mednarodnega festivala alpskega cvetja. Botanični vodeni izleti nas v tem velikem vrtu vodijo do posameznih gredic, kjer v skalah, na travnikih in v gozdnem podrastju srečujemo različno cvetje.

CVETLIČNI MENIJI 

Odpravite se na potep po izbranih bohinjskih gostilnah s kolesom ali peš – raziščite, kako se cvetlice aromatično prepletajo s tradicionalnimi okusi. Presenečeni boste nad inovativnostjo lokalnih chefov. V času festivala cvetja za vas pripravljajo večhodne cvetlične menije.

Penzion in gostilna Resje

Nemški Rovt 21 a, Bohinjska Bistrica,
t: +386 40 640 641,
e: [email protected], www.penzion-resje.si

amuse bouche

pašteta iz piščančjih jeter, slano krhko testo,
pikantna marmelada z divjimi zelišči,
 domače maslo z cvetnim prahom
*********
postrvja strjenka, postrvji kaviar, šipek, ajda, kopriva in divji luk
*********
račka, korenje, bezeg, sezam, krompir in bršljanasta grenkuljica
*********
kozji cheese cake, sladoled iz akacije, akacija, jagode

*********
petit fours
divja meta, čokolada in trdinka

25,00  €

Dodatno:

vinska spremljava s poudarkom na oranžnih vinih slovenskih ekoloških kmetij … 10,00 do 15,00 €

ali

spremljava z bohinjskimi pivi Pivovarne Lintvern …10,00 €


Restavracija Zlatovčica, Hotel Jezero (Ribčev Laz)

Ribčev Laz 51, t: +386 4 572 91 00,
e: [email protected], www.hotel-jezero.si

Meni s certifikatom Bohinjsko

Špargljevo beluševa juha
***
Piščančji file v žafranovi omaki in drobnjakovi štruklji
***
Ocvrta jabolka z orehi in cvetličnim medom

17,00 €


Gostilna Danica (Bohinjska Bistrica)

Triglavska cesta 60, t: +386 4 575 16 19,
e: [email protected], www.tdbohinj.si

Goveji karpačo z olivnim oljem
in nežno pomladno solato
***
Špargljeva kremna juha
***
Puran s sirom in orehi, dušena jabolka,
krompirjevi ocvrtki, zelenjavni cvet, mikrozelenje
***
Kasata z vročim sadjem, jagodami in smetano

17,00 €

 

Hotel Center Pokljuka (Rudno polje)

Srednja vas 165a, t: +386 4 532 00 00,
e: [email protected], www.center-pokljuka.si

Bohinjska klobasa z zaseko
***
Postrvin file s popečenim krompirjem in porom
***
Skutni zavitek

17,00 €

CVETLIČNI KULINARIČNI UŽITKI

Smo opazovalci narave, pa vendarle nas sprehodi do gredic nehote spomnijo na tisto kar sledi. Kar z vrta naberemo kasneje v naših kuhinjah pripravimo in z užitkom pojemo. Cvetlično bogastvo bodo za naše pohodnike v kuharske kreacije pretvorili v gostilnah s certifikatom Bohinjsko/form Bohinj.

Bohinjska kulinarika in domače sestavine, ki jo bogatijo, so neizogiben del pristnega doživetja Bohinja. V restavracijah s certifikatom Bohinjsko/from Bohinj boste spoznali pozabljene okuse preteklosti v sodobnih preoblekah, z izpričano tradicionalnimi jedmi iz divjeraslih rastlin, ki vam bodo pogrele srce, ali s takšnimi, ki vas bodo z drznostjo bohinjskih okusov popolnoma očarale.

Po sprehodih polnih vtisov si boljšega zaključka ne moremo predstavljati.

 

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...