fbpx
oktober 9, 2019

BOHINJSKA “TURŠCA” OD ZRNJA DO ŽGANCEV

Znate skuhati prave bohinjske žgance? - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj

Podrobnosti

  • Minimalno število oseb: 5
  • Trajanje doživetja: 3 ure
  • Program prilagodimo starostni skupini.
  • Potrebna je predhodna rezervacija na [email protected].

Cena

  • 27 € / osebo
  • Cena vključuje: vodenje, prikaz kuhanja žgancev, vstopnine, sestavine, bohinjsko malico, pijačo dobrodošlice.

POŠLJI SPOROČILO / REZERVIRAJ

Kratek opis doživetja

Bohinjska koruza trdinka Bohinjka je avtohtona sorta koruze rumene do temno rdeče barve. Iz grobo zmlete moke se kuhajo pravi bohinjski žganci.

Izvedeli boste vse o bohinjski ‘turšci’, od sajenja do žgancev, del tega pa tudi okusili na krajšem izletu po Stari Fužini, mimo Planšarskega muzeja do še vedno delujočega Andrejčevega mlina iz 19. stoletja.

Če vas izlet ne bo prepričal, se bo to zagotovo zgodilo, ko boste spoznali postopek priprave bohinjskih žgancev in se jih tudi najedli.

Vmes pa izvedeli, kako koruzo še vedno ročno sadimo, plevemo, majimo, »rofkamo« in s tradicionalnim načinom pridelave in predelave ohranjamo našo dediščino in čisto naravno okolje.

POŠLJI SPOROČILO / REZERVIRAJ

PONUDNIK

Povezane vsebine

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...