fbpx
14 Marec, 2018

IZDELAJ HLEBČEK SIRA

Delavnica na eko kmetiji pr Tonejovc

Želite spoznati življenje na kmetiji in pokukati v zakulisje izdelave domačega bohinjskega sira? Potem je to doživetje kot nalašč za vas: ogledali si boste sirarno, se naučili delati sir in pokusili mlečne dobrote.

  • število oseb: 8 – 12
  • trajanje doživetja: 1,5 – 2 uri
  • potrebna je vnaprejšnja prijava in rezervacija prostih terminov

Cena:

  • 20 € na osebo
  • cena vključuje vodeno delavnico in degustacijo mlečnih dobrot

KAJ BOSTE IZVEDELI IN DOŽIVELI NA DELAVNICI?

Najprej vas bosta sirar in gospodinja pozdravila z aperitivom ter vam na kratko predstavila postopek sirjenja. Razkazala vam bosta sirarno,  nato pa boste začeli delavnico sirjenja. Nadeli si boste predpasnike in usirili mleko, nastali polizdelek razrezali, premešali in maso vlili v posebna oblikovala. Nastal bo mladi sir, ki ga boste tudi poskusili.

Po delavnici sledi degustacija ostalih mlečnih izdelkov: sladke sirarske skute, zorjenega sira, nagrajenega mohanta, zeliščnih namazov iz skute ter domačega peciva, izdelanega iz mlečnih izdelkov. Imeli boste tudi možnost nakupa različnih dobrot.

EKOLOŠKA KMETIJA PR’ TONEJOVC NA POLJAH V BOHINJU

Kot ekološko usmerjena kmetija ne uporabljajo umetnih gnojil, njihove živali pa imajo preko celega leta možnost paše in gibanja na prostem.

Kmetija je vključena v projekt Bohinjska turistična sirarska pot. Slo­vi pred­vsem po »šam­pion­skem« mo­han­tu in sku­ti, ki ju iz­de­lu­je­jo na tra­di­ci­ona­len na­čin – v ba­kre­nem kot­lu s ku­ri­ščem na drva. Da­nes ve­či­no mleč­nih dobrot pro­da­ta doma, en­krat na te­den pa so na voljo tudi na trž­ni­ci v Bo­hinj­ski Bi­stri­ci.

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...