fbpx
17 Junij, 2020

O GLASBENEM POLETJU V BOHINJU 2020

Vrhunske domače in tuje glasbene poslastice za vse ljubitelje klasične glasbe

»Veselilo bi nas, če bi med prijetne dogodke iz poletnih dni vpletli tudi katerega izmed naših koncertov v okviru 25. poletnega glasbenega festivala Glasbeno poletje v Bohinju. V čudovitem okolju cerkvice Svetega Martina v Srednji vasi in cerkvi sv. Nikolaja v Bohinjski Bistrici želimo z glasbenimi večeri ustvariti razpoloženje, ki bo poletje 2020 naredilo še bolj mavrično in zaradi katerega vam bo spomin nanj še hitreje pričaral nasmešek na obraz. Potrudili smo se, da smo z vrhunskimi domačimi in tujimi glasbenimi umetniki oblikovali privlačen in zanimiv program, ki bo prav vsakega ljubitelja glasbe navdušil in pričaral poseben glasbeni utrinek za vsak glasbeni okus. Vabimo vas, da si ogledate program in se odločite za obisk. Vljudno vabljeni!«

Roman Leskovic, umetniški vodja
Klemen Langus, direktor, Turizem Bohinj

Glasbeno poletje Bohinj je harmonično usklajeno z okoljem, v katerem zaživi vsako poletje. Izjemna akustika cerkvice svetega Martina v Srednji vasi in izjemno okolje bohinjske naravne in kulturne krajine vabita v svoj dom vrhunske domače in tuje glasbene umetnike, da s svojimi glasovi in instrumenti uglasijo svoje stvaritve z okoljem. In to ni težko. Festival, že 25. leto zapored, namreč vedno znova zveni, kot da je tu doma že od nekdaj. Koncerti klasične glasbe vrhunskih glasbenikov vsako leto ponujajo koncerte, ki jih naključni obiskovalec v tej skriti bohinjski kotlini morda ne bi pričakoval. Pa vendar festival vedno znova dokazuje, da veliki koncerti in veliki glasbeniki niso doma samo na velikih koncertnih odrih evropskih prestolnic, ampak so ravno tako doma v intimnem okolju te prelepe krajine. Vsak koncert je zagotovo izjemno doživetje za ljubitelje klasične glasbe, pa vendar bo zlezel pod kožo tudi tistim, ki vam ta zvrst ni tako blizu.

Program je zelo raznolik in privlačen za bolj ali manj zahtevne ljubitelje glasbe. Verjamemo, da tudi tisti, ki boste popolnoma slučajno zašli na enega od koncertov, ne boste odšli ravnodušni. Že mnogi strokovnjaki so veliko povedali in napisali o številnih dokazanih pozitivnih učinkih klasične glasbe na naše telo in dušo, mi pa vas vabimo, da to preverite sami. V živo pri nas v Bohinju.

PROGRAM V LETU 2020

 1. koncert: Slovenski oktet

  • Sobota, 25. junija ob 20.30
  • Lokacija: Cerkev  svetega Nikolaja, Bohinjska Bistrica

2. koncert: Liebertrio

  • Četrtek, 30. julnja ob 20.30
  • Lokacija: Cerkev svetega Martina, Srednja vas v Bohinju

3. koncert: Klavirski trio ARTIO

  • Četrtek, 6. avgust ob 20.30
  • Lokacija: Cerkev svetega Martina, Srednja vas v Bohinju

4. koncert: Poklon dvema domovinama in večer samospevov

  • Četrtek, 13. avgusta ob 20.30
  • Lokacija: Cerkev svetega Martina, Srednja vas v Bohinju

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...