Menu
Menu
V košarici ni izdelkov.
V soboto, 7. junija 2025 se bodo po vsej Sloveniji iztočasno odvijale nabiralniške delavnice!
Delavnice bodo vodili slovenski nabiralci in gobarji, ki bodo udeležence popeljali v svet divje hrane, pravilnega prepoznavanja rastlin ter trajnostnega nabiralništva. S tem želimo širiti znanje o užitnih rastlinah okoli nas ter poudariti spoštovanje do narave in nabiralniško etiko.
Udeleženci bodo nabrane divje rastline vključili v pripravo kosila, pri čemer bodo spoznali različne tehnike obdelave in priprave divje hrane ter si skuhali pristno divjo pojedino.
Delavnica poteka v okviru 19. mednarodnega festivala alpskega cvetja Bohinj.
Monika Stojc, antropologinja, skavtinja in ustanoviteljica blagovne znamke Polna cajna, že vrsto let vodi nabiralniške delavnice in ustvarja vsebine o divji hrani. Vabi vas, da se ji pridružite na raziskovanju užitnega bogastva Bohinja. Skupaj boste spoznavali, prepoznavali in trajnostno nabirali divje rastline ter jih okusili v obliki divje pokušine.