Loading Events

Delavnica botanične umetnosti z ameriško umetnico Anne Blackwell Thompson

23. maja, 2023, 17:00 - 19:00

Vabljeni, da se udeležite botanično-umetniške delavnice z ameriško umetnico Anne Blackwell Thompson (Blackwell Botanicals).

V Slovenijo in Bohinj po navdih in nam v navdih prihaja na povabilo ameriškega veleposlaništva in s pomočjo programa Umetnost na ambasadah (The Art In Embassies), ki deluje v okviru Ministrstva za zunanje zadeve ZDA (U.S. Department of State). Anne Blackwell Thompson se ukvarja s t.i. botanično umetnostjo, stoletja staro umetniško tradicijo, ki zahteva posebno znanje in spretnost. Umetnica sama nabira botanični material na jugu Združenih držav. Že na tererenu s kirurško natančnostjo dekonstruira posamezne rastline in jih shrani v za to posebej oblikovane preše. V ateljeju jih nato ponovno rekonstruira in namesti v umetniške. Vsaka rastlina ima svoje specifične lastnosti in čas sušenja, zato umetnica za nekatera dela potrebuje šest meece ali več, da jih dokonča.

Na delavnici nam bo predstavila nekaj svojih umetniških del, orodje, ki ga pri delu uporablja, predvsem pa načela in glavne postopke dela. i.

Delavnica je brezplačna, mesta so omejena.

Potrebne so prijave na [email protected] ali po telefonu 04 5780 240 do petka, 19.5.2023 ali do zapolnitve mest.

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
23. maja, 2023
Time:
17:00 - 19:00
Event Category:

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

This site is registered on wpml.org as a development site.