Loading dogodki

Delavnica: Izdelava maceratov iz lokalnih rastlin – ODPOVEDANO!

7. junija, 17:00 - 19:00

Dogodek je ODPOVEDAN!

Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji! Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni.

Izdelava in uporaba maceratov je lahko povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava znanost in umetnost. Kakšno naj bo razmerje med rastlinskim materialom in topilom (ključnega pomena!)? Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo in zakaj? Ali je bolje macerat izdelovati po hladnem ali toplem postopku? Kako mu podaljšamo rok uporabe?

Na vsa ta in številna druga vprašanja odgovorim na predavanju, hkrati pa poklepetamo tudi o izdelavi maceratov iz nekaterih lokalnih zdravilnih rastlin. Na praktičnem primeru bom pokazala, zakaj se splača macerate izdelovati doma in pojasnila zakaj so (lahko) naši macerati bolj kakovostni od kupljenih.

Ogledali si bomo tudi demonstracijski prikaz izdelave in filtracije macerata, vsak udeleženec pa prejme stekleničko macerata za domače ustvarjanje in razvajanje kože.

Predavanje bo vodila Inka P. Gerkšič, ustanoviteljica Naravnega Kotička in Aroma Akademije ter voditeljica in mentorica aromaterapevtskih izobraževanj in delavnic formuliranja naravne kozmetike.

Prijavite se lahko na tej povezavi.

Vsebina:

1. Kaj je oljni izvleček oz. macerat?
2. Kaj iz zelišča se izluži v macerat?
3. Kako izdelujemo macerate (topli in hladni postopek)?
4. Katero olje je najbolje uporabiti?
5. Kako maceratu podaljšamo rok uporabe?
6. Katere vse izdelke lahko ustvarimo z macerati?

Zaželeno predznanje:

Ni potrebno imeti posebnega predznanja, primerno tudi za začetnice/začetnike.

Darilo

steklenička domačega macerata

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
7. junija
Ura:
17:00 - 19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče / izhodišče

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizator

This site is registered on wpml.org as a development site.