Loading dogodki

FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju – PLANICA 2023

21. februarja - 4. marca

Planica bo med 21. februarjem in 5. marcem 2023 gostila največji športni dogodek v zgodovini Slovenije, 43. FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju.

Na najlepšem prizorišču v zgodovini FIS svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju se bodo za odličja v smučarskih skokih, teku na smučeh in nordijski kombinaciji merili tekmovalci in tekmovalke iz vsega sveta pred več kot 500 milijonov TV gledalcev po vsem svetu – in seveda vami!

V smučarskih skokih bo podeljenih 7 kompletov medalj, 3 v moški in 3 v ženski konkurenci, odličja pa bodo podelili še na mešani ekipni tekmi. V teku na smučeh bomo spremljali 12 končnih odločitev, 6 v moški in 6 v ženski konkurenci.

Novost prinaša nordijska kombinacija, saj bomo prvič spremljali mešano ekipno tekmo, skupno pa bodo v tej disciplini podelili še štiri komplete medalj, 3 v moški in 1 v ženski konkurenci.

Bodite del najlepšega in najboljšega spektakla v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju v dolini pod Poncami tudi vi.

Vsi obiskovalci FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 imajo med 22. 2. in 26. 2. ter med 28. 2. in 5. 3. možnost koriščenja brezplačnega kombiniranega povratnega prevoza z vlakom in avtobusom od katerekoli železniške postaje v Sloveniji do Planice in nazaj. Več informacij najdete tukaj.

Program celotnega dogajanja si lahko ogledate TUKAJ.

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Začetek:
21. februarja
Zaključek:
4. marca

Prizorišče / izhodišče

Planica
Rateče 167,
Rateče Planica, 4283 Slovenija
+ Google Map

Organizator

This site is registered on wpml.org as a development site.