Menu
V košarici ni izdelkov.
Želite spoznati Bohinj skozi kulinariko? Tradicionalne jedi prepletene z lokalnimi surovinami se pod strokovnim vodstvom spogledujejo z visoko kulinariko. Recepte jedi, ki so jih domačinke našle v kulinarično bogatem Bohinju in jih vešče prilagodile sodobnim okusom.
Kuharsko delavnico bo skupaj s članicami Društva kmečkih žena in deklet vodila Katica Mikelj, ki svoje znanje in več kot 30 letne izkušnje na področju gostinstva, nesebično razdaja študentom in drugim udeležencem usposabljanj in tečajev. Pri posredovanju svojih znanj in izkušenj neizmerno uživa, o čemer pričajo tudi pozitivni odzivi udeležencev tečajev. V lanskem letu je predstavila bohinjsko kulinariko v oddaji Večerja za 5.
Žganci so nekoč bili značilna vsakdanja jed osrednjega in alpskega dela Slovenije. Sveže skuhane žgance lahko postrežemo za zajtrk ali kosilo ali pa pogrete ali popečene za večerjo ali zajtrk naslednji dan. Poznamo jih veliko vrst, tudi pripravimo jih lahko na več načinov. Bohinjci smo še posebej ponosni na naše žgance iz avtohtone koruze trdinke.
Na delavnici bomo pripravili:
V kolikor lahko, upoštevamo tudi prehranske posebnosti posameznikov. Izbor jedi prilagajamo glede na ponudbo lokalnih sestavin in povpraševanje. Večina živil, ki jih bomo uporabili in jedi, ki jih bomo pripravili se ponaša s certifikatom BOHINJSKO/FROM BOHINJ.
Delavnice potekajo v slovenskem in/ali angleškem jeziku.
Maksimalno število udeležencev: 10
Prijave na delavnico potekajo na [email protected], najkasneje dan pred izvedbo dogodka.