Loading dogodki

Na Pokljuki les zapoje: Noreia in predstavitev resonančnega lesa

25. maja, 18:00 - 19:00
Predstavitev resonančnega lesa in koncert glasbene skupine Noreia v neokrnjeni naravi Pokljuškega gozda.
Sredi gozda, med drevesi, živijo zgodbe. Morda so to zgodbe o škratih, morda o rudarjih, ali o vilah? Koga bomo srečali, ko bomo sredi krošenj, zrli v daljavo, iskali namige domišljije?
Na dogodek bo organiziran tudi brezplačni prevoz iz Bohinjske Bistrice. Za prijavo nam prosim pišite na [email protected] in navedite vstopno postajo. Vozni red najdete na dnu strani.

Noreia – “Keltski ples na slovenski les!”

NOREIA:

Noreia je petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne na povsem tradicionalen način! V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo ter kreira svoje lastne kompozicije, kar ustvarja unikaten in prepoznaven zvok!

PODROBNEJE:

V zadnjih letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 300 nastopov. Zasedba se redno pojavlja na festivalskih odrih, tako doma, kot v tujini. Za njimi so uspešne turneje: Irska, Hrvaška, Italija, Avstrija, Češka, Nizozemska, Nemčija in Španija. Po prvem albumu Step it Out! (2015), v januarju 2017 skupina izda svoj drugi album “Moments To Treasure”, kjer lahko poleg tradicionalnih skladb prvič slišimo tudi nekaj avtorskega materiala. V letu 2017 je skupina v močni mednarodni konkurenci izbrana za nastop na enem izmed največjih festivalov keltske glasbe na svetu, Festivalu Ortigueira v Španiji (Galicija), kjer nastopijo pred 30.000 glavo množico kot otvoritveni koncert festivala.
S tretjim albumom Viže (2019) skupina prvič pritegne pozornost glasbenih kritikov ter medijev in splošne javnosti. V letu 2019 je premierno izvedena tudi plesno-glasbena predstava Erin’s Heartbeat, ki jo Noreia ustvarja v koprodukciji s Šolo irskega plesa Ljubljana.
Posebno poglavje v delovanju skupine predstavlja projekt Kilt Roberta Burnsa, v katerem se skupaj z Janijem Kovačičem in Lauro Krajnc posvetijo spominu na največjega škotskega pesnika. Album z istoimenskim naslovom izide v letu 2022, kot prvi “živi” – koncertni album zasedbe.
Skupina je doslej glasbeno sodelovala z izjemnimi imeni, kot so Donal Lunny, Tola Custy, Padraig Rynne, Janez Dovč, Diarmaid in Donncha Moynihan, Davog Rynne, Maurice Lennon, Jani Kovačič in številni drugi.

ZASEDBA:

– Ana Novak: violina, vokal
– Anej Ivanuša: lesena flavta, galicijske dude, piščali, bouzuki, vokal
– Gašper Šinkovec: kitara, harmonika, vokal
– Robert Bone: klarinet, irske dude, piščali, vokal
– Stanči Škarja: kontrabas

Brezplačni prevoz iz Bohinjske Bistrice na koncert:

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
25. maja
Ura:
18:00 - 19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče / izhodišče

Pokljuka
Slovenija + Google Map

Organizator

This site is registered on wpml.org as a development site.