Loading dogodki

Festival nabiralništva; vodena delavnica v Bohinju

3. junija, 9:00 - 12:30

Nabiralništvo je pestro, ljubeče do narave in sodelujoče. Pa kljub temu je naš način življenja poseben. Preverite, kako živimo nabiralci in odkrijte, kaj vse se skriva okoli vas, da lahko tudi sami zaživite bolj naravno. Vabljeni, da se nam pridružite na 1. festivalu nabiralništva!

Delavnica bo deloma potekala na območju Triglavskega narodnega parka, kjer veljajo posebna pravila k ohranitvi izjemne narodne in biotske pestrosti. Delavnica bo potekala po severni strani Črne prsti do Orožnove koče in po botanični poti nad njo. Predvidoma bo daljša od 2 ur. Delavnica je tudi del Mednarodnega festivala alpskega cvetja.

“Sva biologinja Andreja Papež Kristanc ter biolog in zdravnik Luka Kristanc. Zanima naju narava v najširšem smislu, še zlasti pa sistematična in uporabna botanika, fitoterapija, ekoterapija ter naravovarstvo. Izvajava delavnice na temo užitnih rastlin, poglobljena zeliščarska izobraževanja in s Fakulteto za zdravstvene vede v Novem mestu sodelujeva pri študiju Fitoterapije in razvijava inovativne rešitve za dvig biotske pestrosti in terapevtsko dodano vrednost manjših kmetij – od leta 2018 v okviru Divjega vrta na Kozjanskem deluje 4 ha velika terapevtsko-izobraževalna kmetija. Luka je avtor knjige Samonikle užitne in zdravilne rastline Slovenije.”

Cena nabiralniške delavnice, poleg katere prejmete tudi e-knjigo je 30 € na osebo. V primeru, da se udeležita delavnice 2 osebi je cena 50 €.

 

VEČ INFORMACIJ O FESTIVALU NABIRALNIŠTVA

PRIJAVE NA DELAVNICO

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
3. junija
Ura:
9:00 - 12:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče / izhodišče

Ravne v Bohinju
Ravne v Bohinju 23a
Bohinjska Bistrica, 4264 Slovenija
+ Google Map

Organizator

This site is registered on wpml.org as a development site.