Loading dogodki

Odprtje knjižnice v Centru TNP Bohinj z bogatim programom ob mednarodnem dnevu gora

10. decembra, 2022, 17:00 - 18:00

Vabljeni na slavnostni dogodek v Center TNP Bohinj, ki bo v praznovanje Mednarodnega dneva gora (11.december) združil zanimive vsebine:

  • odprtje novih prostorov enote Knjižnice A.T. Linharta Radovljica – Stara Fužina
  • pogovor z gorniškim parom Marijo in Andrejem Štremfelj
  • sprejem kandidatov v vrste Mladih nadzornikov
  • vse to pa v okviru vsealpskega festivala Brati gore!

V Centru TNP Bohinj smo uspešno zaključili prvo fazo prestrukturiranja Centra TNP Bohinj v Center Biosfernega območja Julijske Alpe. Ne spreminja se samo ime, pač pa s tem center dobiva nove vsebine in bo deloval še bolj povezovalno. V sodelovanju med Javnim zavodom Triglavski narodni park, Občino Bohinj, Knjižnico A. T. Linharta Radovljica in Krajevno skupnostjo Stara Fužina – Studor se je del centra spremenil v knjižnico in prostorno čitalnico. Enota knjižnice A. T. Linharta Radovljica v Stari Fužini bo tako lahko zadihala s polnimi pljuči. Uspešno zaključena prva faza prestrukturiranja in selitev knjižnice v nove prostore je vesela novica in razlog za praznovanje!

Ob Mednarodnem dnevu gora Alpska konvencija že tradicionalno organizira vsealpski festival Brati gore, ki promovira branje in gorniško literaturo. Letos v Centru TNP Bohinj sodelujemo s ponosom, saj odpiramo knjižnico, v goste pa smo povabili gorniško-alpinistiočni par, ki jima gre poleg plezanja in gorskega vodništva dobro od rok tudi pisanje: Marijo in Andreja Štremfelj. Letošnja tema festivala Brati gore je ” Ženske premikajo gore”, zato bomo glavno besedo dali Mariji Štremfelj in prebrali besedilo izpod njenega peresa.

Gorniški par bo prav gotovo velik navdih za mlade, ki bodo po celoletnem udejstvovanju na različnih aktivnostih v naravi Triglavskega narodnega parka skupaj z naravovarstvenim nadzornikom Jernejem Legatom in Mojco Pintar, ki skrbi za pedagoške vsebine, postali pravi MLADI NADZORNIKI!

Vabljeni vsi, ki vas navdihujejo gore, knjige, alpinizem, Triglavski narodni park, še prav posebej pa mladi, ki bi radi postali Mladi nadzorniki naslednje leto!

V kulturnem programu bo nastopil domači moški pevski zbor Franc Urbanc.

Za to, da bo prireditev ne le zanimiva, pač pa tudi okusna, bodo poskrbele pridne roke Društva kmečkih žena in deklet iz Bohinja.

DOBRODOŠLI!

 

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
10. decembra, 2022
Ura:
17:00 - 18:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče / izhodišče

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Triglavski narodni park
Telefon:
+386 (0)4 5780 240
E-naslov:
info.bohinjka@tnp.gov.si
Poglej Organizator spletno stran
This site is registered on wpml.org as a development site.