Loading Events

RAZPRODANO! Pojdimo skupaj do bohinjske perunike, voden botanični izlet na Rudnico z dr. Petrom Skobernetom in cvetlični meni v restavraciji Triglav

30. maja, 15:00 - 19:00

DOGODEK JE RAZPRODAN!

Informacije:

– Zbirno mesto: Center TNP Bohinj, Stara Fužina
– Cena: 20,00 €/osebo
– Čas: 4 – 5 ur
– Zahtevnost: srednja
– Oprema: pohodna obutev in obleka, nahrbtnik, zaščita pred soncem in klopi, osvežilna pijača
– Dogodek se izvaja ob minimalnem številu prijavljenih: 5 oseb

Opis poti:

Začetna točka botaničnega izleta je Center TNP Bohinj v Stari Fužini. Nato nadaljujemo pot po Bohinjski kolesarski stezi. Kmalu zapustimo travnike in krenemo v svetel gozd, ki ga zaraščata leska (Corylus avellana), maklen (Acer campestre), glog (Crataegus sp.), dobrovita (Viburnum lantana), črni gaber (Ostrya carpinifolia) in mali jesen (Fraxinus ornus). Na skalni steni ob poti lahko občudujemo kranjsko lilijo ali zlato jabolko (Lilium carniolicum), ki ji bomo posvetili nekaj več pozornosti, najdemo pa tudi krvavodrečo krvomočnico (Geranium sanguineum). Sledi travnik porasel z orhidejami in različnimi vrstami kukavic (Orchidaceae), na višje ležečih travnikih pa rastejo tudi brkati nageljčki (Dianthus barbatus), ki so značilni za suhe alpske travnike. Pot nas vodi skozi bukov gozd, kjer lahko opazimo sledove rudarjenja. Nadaljujemo pot skozi gozd črnega gabra in malega jesena. Ko prispemo na razgledno točko, se nam odpre prekrasen pogled na Spodnjo bohinjsko dolino, tu pa najdemo tudi našo lepo južnoalpsko peruniko (Iris pallida subsp. cengialti). Sledi povratek.

Posebna ponudba:

Paket botanično vodenje in cvetlični meni v restavraciji Triglav je na voljo po posebni ceni 38,00 € (odrasli) in 25,00 € (otroci).

Vstopnice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vstopnice are no longer available

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
30. maja
Time:
15:00 - 19:00
Cost:
0,00€ – 38,00€
Event Category:

Venue

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Turizem Bohinj
Email:
info@bohinj.si
This site is registered on wpml.org as a development site.