Loading dogodki

Premiera filma Ribe Bohinja in njihovo skrito življenje

28. septembra, 18:00 - 19:00

V času ribiškega festivala vas Vabimo na premiero filma Ribe Bohinja in njihovo skrito življenje, ki bo v sredo 28.9.2022 ob 18. uri v Centru TNP Bohinj, v Stari Fužini.

Krajši dokumentarni film prikazuje podvodno življenje Bohinjskega jezera in Save Bohinjke, je v objektiv ujel snemalec Ciril Mlinar, ki je specializiran prav za podvodni in speleološki svet.

Ob poplavi hitrih agresivnih filmskih montaž, ki zadnje čase prevladujejo v svetu, se je pri režiranju odločil prav nasprotno, za mehko meditativno obliko, ki je še posebej primerna za skrivnostni podvodni svet. Kamera in snemalec sta neopazna, zato se njuna prisotnost pri obnašanju rib ne pozna, kar daje gledalcu še dodatni občutek, da je z ribami pod vodo sam.

Filmu bo sledila krajša predstavitev Projekta Ribja narava Gorenjske, ki se je osredotočal na širša območja treh vodnih lokacij s široko paleto elementov ribje naravne dediščine, pa tudi ponudbe aktivnega doživljanja narave: Ribniki Žeje, Trbojsko jezero in Bohinjsko jezero s pritoki/odtoki, ki ga bo predstavil Uroš Brankovič, Center za razvoj podeželja Kranj.
Film “Ribe Bohinja in njihovo skrito življenje” je bil posnet v okviru projekta “Ribja narava Gorenjske” , ki ga delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
28. septembra
Ura:
18:00 - 19:00
Kategorija Dogodek:
This site is registered on wpml.org as a development site.