Loading dogodki

Tale roža je spregovorila: pripovedovalsko – glasbeni večer z Ireno Cerar in Evo Jensterle

4. junija, 18:00 - 19:30

Nekoč so ljudje verjeli, da so rastline živa bitja, ki govorijo. Z njimi so se pogovarjali na različne načine.  Le kaj so jim govorile?  Pripovedovalka in avtorica priljubljenih pravljičnih vodnikov bo povezala v cvetlični venček nekaj svojih najljubših ljudskih pripovedi o rastlinah. Zajemala bo iz slovenskega pripovednega izročila, morda pa bo utrgala tudi kakšno cvetlično iz sosednjega vrta. Pripovedovanje bo se bo prepletalo z glasbo flavtistke Eve Jensterle.

O pripovedovalki Ireni Cerar: Poznamo jo kot avtorico serije priljubljenih družinskih izletniških vodnikov: Pravljične poti Slovenije, Pravljične poti v zgodovino, Kamniške pravljične poti in Pravljične poti brez meja. Že vrsto let je pripovedovalka ljudskih pravljic, nastopa na vseh vidnejših tovrstnih prireditvah pri nas in je soustanoviteljica Križnikovega pravljičnega festivala v Motniku. Od vseh dvoran ima najraje tiste na prostem, v naravi in na lepih koncih. Redna gostja je tudi v Bohinju, kjer od leta 2010 pripoveduje gorske pravljice obiskovalcem otroške prireditve U konc’ sveta so pravljie doma. Snuje tudi vodene pravljične poti, pripovedovalske sprehode in izlete s pripovedovanjem pravljic. je planinska in interpretativna vodnica. Za svoje delo je prejela več nagrad.

O flavtistki Evi Jensterle: Flavto se je začela učiti pri 8 letih v glasbeni šoli Radovljica. Pot jo je vodila preko Konservatorija za glasbo v Ljubljani na študij flavte na Hochshcule für Musik und Theater v Hamburgu. Med svojim študijem je veliko koncertirala solo, v komornih zasedbah in v različnih orkestrih, zmagala pa je tudi na več tekmovanjih, tako državnih, kot mednarodnih. Preko joge se je seznanila  s pomenom pravilnega dihanja in opravila certifikat za inštruktorico dihalnih tehnik.
Vse svoje znanje združuje in ga z veseljem prenaša naprej na mlade glasbenike, za katere je napisala  in izdala interaktivno knjižico “Moj glasbeni svet”. Občasno igra v raznih komornih zasedbah.

Deli ta dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
4. junija
Ura:
18:00 - 19:30
Kategorije Dogodek:
, , ,

Prizorišče / izhodišče

Center TNP Bohinj
Stara Fužina 38
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map
This site is registered on wpml.org as a development site.