Loading Events

Torkovi večeri v Stari Fužini: Trio Roberta Smolnikarja – ODPOVEDANO!

25. julija, 2023, 16:00 - 22:00

Dogodek je zaradi slabega vremena odpovedan!

Koncerti domače glasbe in predstavitev lokalnih ponudnikov na tržnici v Stari Fužini.

Vljudno vabljeni na letošnje Torkove večere, kjer bo vsak torek v juliju in avgustu od 16. ure dalje potekala tržnici z lokalnimi kulinaričnimi in rokodelskimi izdelki.

Ob 20. ure dalje pa nas bodo vsak torek zabavale različne slovenske glasbene skupine.

25. 7. 2023 Trio Roberta Smolnikarja
01. 8. 2023 Ansambel Kdr voč
08. 8. 2023 Veliki Torkov večer: Koncert ansambla Saša Avsenika ob 70 letnici Avsenikove glasbe
15. 8. 2023 Trio Rekar
22 .8. 2023 Hišni ansambel Avsenik

 

ROBERT SMOLNIKAR TRIO je zasedba treh glasbenikov (Robert Smolnikar, Matjaž Mrak, Janez Repnik), ki prihajajo iz dveh odličnih glasbenih skupin: Štajerskih 7 in Slovenski muzikantje.

Trio največ nastopa po Sloveniji, Avstriji in Nemčiji, kot člana Štajerskih 7 pa sta Robert Smolnikar in Matjaž Mrak obredla praktično pol sveta (Evropa, Kanada, ZDA, Avstralija, Japonska …)

Vsi trije člani zasedbe Robert Smolnikar trio obvladajo po več instrumentov in tudi vokalno dosegajo zelo visok nivo, saj je Matjaž Mrak eden najboljših pevcev v Sloveniji, zato tudi ni presenetljivo, da trio nastopa tako na koncertih, kot tudi na raznih dogodkih (obletnice, poroke, podjetja …), kjer z raznovrstno glasbo naredijo odlično zabavo.

Ker fantje že veliko let muzicirajo v evropskem glasbenem prostoru, se je v tem času nabralo tudi veliko lastnih skladb. Predvsem je svoj razkošen avtorski potencial pokazal Robert Smolnikar, ki se že dobrih 30 let aktivno ukvarja s komponiranjem in aranžiranjem skladb, katerih je v tem obdobju nastalo skoraj 200.

Pred kratkim pa je izšla čisto nova CD plošča z naslovom Srečno, srečno, na kateri je 12 skladb. Večina je novih, nekaj pa je tudi starih uspešnic, kot npr: Slovenski kruh z odlično sopranistko Mojco Bitenc Križaj, Vem, da me rada imaš, Slalom s harmoniko…

Deli ta dogodek

  • This event has passed.

Details

Date:
25. julija, 2023
Time:
16:00 - 22:00
Event Category:

Venue

Pred kulturnim domom Stara Fužina
Stara Fužina 53a
Bohinjsko jezero, 4265 Slovenija
+ Google Map

Organizer

This site is registered on wpml.org as a development site.