Marec 17, 2017

ALPINEMAN XTREME TRIATHLON

Triatlonska preizkušnja železne dolžine v osrčju Julijskih Alp

AlpineMan Xtreme Triathlon je triatlonska preizkušnja železne dolžine, ki se odvija v osrčju Julijskih Alp, v severozahodnem delu Slovenije. 4900 pozitivnih višinskih metrov, ki se naberejo čez celotno progo, brez dvoma daje dirki oznako ekstremna preizkušnja.

OPIS PREIZKUŠNJE

Tekmovalci bodo svojo pot začeli v Ukancu s 3,8 km dolgim plavalnim odsekom čez največje stalno slovensko jezero, Bohinjsko jezero, ki je obkroženo s Spodnjimi Bohinjskimi gorami in prepadno Komarčo. Po menjavi na vzhodni obali jezera 180 km dolg kolesarski odsek preči gozdnato planoto Pokljuko in prelaz Vršič, ki velja za najvišji cestni prelaz vzhodnih Julijskih Alp.

Pot tekmovalce pripelje v dolino Soče, kjer jih na zadnjem delu vseskozi spremlja smaragdno zelena reka Soča. Iz drugega menjalnega prostora v vasi Kamno se 43 km dolgi tekaški del prične z relativno ravnim odsekom do Tolmina,  kateremu sledi vzpon na 1922 m visok Vogel, ki postreže s čudovito panoramo. Tekaška proga se nato spusti po smučišču Vogel do Ukanca in se zaključi v Ribčevem Lazu na vzhodni obali Bohinjskega jezera.

DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVE

  • prijave na AlpineMan Xtreme Triathlon 2017 so že odprte
  • za več informacij pa obiščite spletno stran http://alpinemanxtri.com
  • kontakt: [email protected]
  • spremljate jih lahko na Facebook in Instagram profilu (@alpinemanxtri)

Organizator:

  • AlpineMan d.o.o.

Interaktivni zemljevid mehke mobilnosti v Julijskih Alpah

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. VEČ