fbpx
21 oktobra, 2021

BOHINJSKA “TURŠCA” OD ZRNJA DO ŽGANCEV

Znate skuhati prave bohinjske žgance? - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj

Bohinjska koruza trdinka je avtohtona sorta koruze rumene do temno rdeče barve. Iz grobo zmlete moke se kuhajo pravi bohinjski žganci.

Izvedeli boste, kako koruzo v Bohinju še vedno ročno sadijo, plevejo, majijo, »rofkajo« in s tradicionalnim načinom pridelave in predelave ohranjajo dediščino in čisto naravno okolje. Skupaj z domačinko Marijo Žvan se boste podali na krajši izlet po Stari Fužini, mimo Planšarskega muzeja do še vedno delujočega Andrejčevega mlina iz 19. stoletja.

Če vas izlet ne bo prepričal, se bo to zagotovo zgodilo, ko boste spoznali postopek priprave bohinjskih žgancev in se jih tudi najedli.

  • Datum: 25. 10. 2021 ob 11:00
  • Minimalno število oseb: 5
  • Trajanje doživetja: 2-3 ure
  • Cena: 27 €/po osebi, plačilo je možno tudi s turističnimi boni 2021.
  • Kraj: TNP Center Bohinjka, Stara Fužina 38
  • Prijave so obvezne vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure na [email protected]
  • Otroci do 6. leta starosti naj bodo v spremstvu odrasle osebe.
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih bo dogodek odpovedan.

Prijavi se/rezerviraj

Pomembno obvestilo!

Dogodka se lahko udeležijo obiskovalci ob spoštovanju PCT pogoja.

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...