fbpx
20 julija, 2021

ČRTOMIR FRELIH: LISICE

Razstava umetnika bohinjskih korenin

Vabljeni na ogled razstave umetnika bohinjskih korenin Črtomirja Freliha, ki bo z njo Bohinju predstavil glavne junake svojih likovnih basni (ki so tudi večinoma iz Bohinja): LISICE. Odkar nastajajo s svinčnikom na papirju kot hitre karikature, pridobivajo vedno večje občinstvo. Pri tem jim pomagajo družbena omrežja: marsikdo vsak dan pričakuje nov lisičji komentar vsakodnevnega dogajanja,  saj lisici zelo pronicljivo in z obilico humorja na glas povesta stvari, ki bi jih človeški liki veliko težje. Po bohinjsko jedrnato osvetlita vremenske, zakonske, politične, družbene, zdravstvene, umetniške, okoljske… situacije in jim prav po lisičje vzameta nepotrebno težo. Humor namreč razbremenjuje.

Poletna razbremenitev v lisičji družbi vas torej čaka v Sobi z razgledom v Centru TNP Bohinj, od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 10. in 16. uro.  

Organizator:

  • Triglavski narodni park

**********************************************************************************************************************************************

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 73/2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila (PCT – osebe, ki so prebolele koronavirus, cepljene osebe in testirane osebe).

Na prireditvah, ki se odvijajo v notranjih prostorih je uporaba zaščitne maske obvezna!

 

Lokacija

Naroči se na e-novice