fbpx
28 avgusta, 2019

DALMACIJA V BOHINJU

Klapa Šufit prvič v Bohinju

Kaj je lepše kot posloviti se od letošnjega poletja ob vrhunski dalmatinski glasbi z akademsko izobraženimi glasbeniki iz splitske klape Šufit. Na dobrih dveh urah dolgem koncertu se bodo predstavili s svojimi največjimi uspešnicami, med katerim je Slovencem najbolj poznana Ne diraj moju ljubav.

Kot gostje bodo na koncertu s slovenskimi pesmimi nastopile domačinke iz zbora Triglavske rož’ce, ki deluje v okviru KD Bohinj.

  • Kje: v dvorani Danica
  • Kdaj: v petek, 6. septembra, ob 20:00. uri
  • Vstopnice: spletni strani: www.mojekarte.si ali na njihovih prodajnih mestih in v Bohinju v Turističnem društvu Bohinj (Ribčev laz 48) in v agenciji LD Turizem (Mencingerjeva ul. 10, Bohinjska Bistrica)
  • Cena: vstopnic v predprodaji je 15 €.

Na koncert vas vabita Zavod Levstikova pot in Kulturno društvo Bohinj.
Vse podrobne informacije o koncertu najdete na naslovu info[email protected] in www-klapa-sufit.eu.

Najlepše darilo, ki ga lahko podarite sebi, bližnjim in prijateljem je zagotovo nepozaben koncert Klape Šufit! Doživeli boste čudovit glasbeni večer s pridihom romantike.

O KLAPI ŠUFIT

Le kdo jih ne pozna vsaj po njihovi pesmi “Ne diraj moju ljubav”, s katero so dosegli svoj vrhunec! Dokazali so, da ima lahko tudi klapska pesem več kot 30 milijonov ogledov na Youtube, kar je edinstven rekord.

Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.

Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu. Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.

Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 30 milijonov ogledov.

Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017. Tudi letos so zelo uspešni, ter osvajajo srca kjerkoli se pojavijo. Pridite na koncert, ter se prepričajte sami.

ZBOR TRIGLAVSKE ROŽ`CE

Zbor Triglavske Rož`ce iz Bohinja deluje že enajsto leto. Z letošnjim letom je vodenje zbora prevzela Mateja Urh.

Petnajst deklet, ki rade prepevajo slovenske popevke, ljudske in tuje pesmi, je letos prvič zapelo tudi partizanske pesmi.

Nastopajo v tujini in doma, udeležujejo se raznih prireditev, koncertov, zasebnih vabil ob rojstnih dnevih in dogodkov v okviru občine.

O sebi pravijo, da so zanimive, ker kljub njihovemu starostnemu razponu treh desetletij to pomeni toliko desetletij različnih možnosti, časa in »nečasa«. Vse po vrsti so dobrovoljne in jim je zato skupno prepevanje in druženje v posebno veselje.

Organizator:

  • Kulturno društvo Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...