fbpx
27 julija, 2018

DAN ALPSKE MOŽINE IN IZOBRAŽEVANJE ZA VODNIKE

Orožnova koča na planini za Liscem

Planinsko društvo Bohinjska Bistrica in Turizem Bohinj  5. avgusta 2018 organizirata Dan alpske možine. V okviru dogodka bo izvedeno terensko izobraževanje za planinske in turistične vodnike, saj je ravno pravilno usmerjanje obiskovalcev pomembno za izboljšanje stanja te ogrožene rastlinske vrste. Pohoda se lahko udeležijo tudi vsi ostali ljubitelji alpskega cvetja.

Alpska možina cveti od konca julija do septembra, najbolj znana in najbogatejša rastišča pa so prav na območju Črne prsti. Je zelo redka rastlina, stanje pa je neugodno in se še poslabšuje. Opuščanje košnje strmih in razgibanih travnatih pobočij, kjer uspeva, je vzrok, da se  zmanjšuje zanjo primeren habitat (življenjski prostor). Zaradi neprimernega obiskovanja v obdobju cvetenja so ponekod evidentirane tudi poškodbe rastlin in habitata vrste.

Zbor bo ob 8.30 pri Orožnovi koči na planini za Liscem (1.346 m), pod Črno prstjo. Po rastiščih alpske možine bosta vodila planinska in botanična vodnika.

Več informacij dobite na [email protected] ali na telefonski številki 04 57 47 590.

Izobraževanje planinskih in turističnih vodnikov bo potekalo v okviru projekta VrH Julijcev, ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Organizator:

  • PD Boh. Bistrica
  • Turizem Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...