Junij 7, 2018

DIVJE RASTLINE V KULINARIKI

Kulinarična delavnica z Matejo Reš

Opis delavnice:

Delavnica je neposredno povezana z letnim časom in rastlinami, ki jih najdemo v naravi ali domačem vrtu s poudarkom na divjih cvetlicah. Vpletli bomo žita, ki so značilna za ta Bohinjski konec; ajdo, rdečo koruzo in proseno kašo. Moko in polento bomo zmleli z namiznim mlinom na delavnici sami. Iztisnili bomo olje iz orehov in lešnikov in ga uporabili v jedeh.

Pripravili bomo:

  • čaj iz travniških marjetic
  • kavo iz cikorije
  • trpotčev sirup z medom
  • žgance iz ajdove moke z ocvirki (moko iz ajdovega zrnja zmeljemo v mlinčku)
  • polento iz bohinjske koruze z bohinjskim  sirom iz pečice z divjim zelenjem (polento zmeljemo v mlinčku)
  • travniško solato s krompirjem,  kislico, rmanom, trpotcem in cvetlicami
  • proseno kašo s skuto, medom, suhim sadjem in travniškimi cvetlicami

Delavnico bo vodila Mateja Reš.

REZERVIRAJ/POVPRAŠUJ

Vabljeni!

REZERVIRAJ/POVPRAŠUJ

Organizator:

  • Turizem Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. VEČ