fbpx
julij 26, 2019

ETNO VIKEND V BOHINJU: VASOVANJE

Igra z dolgo tradicijo, ki obuja običaje vasovanja in fantovščine.

Vsako leto v juliju priredimo tradicionalno igro Vasovanje, ki ima zelo dolgo tradicijo. Prireditev obuja stare bohinjske običaje vasovanja na vasi. Ob zabavnih dogodivščinah se na koncu vasovalcu le posreči osvojiti dekle, zato mu njegovi prijatelji pripravijo fantovščino. Smeh, plesni in glasbeni nastopi ter zabava na tradicionalen način.

Program:

  • Na letošnjem vasovanju bomo prvo uro imeli glasbeni program. Tokrat bo to SPOPAD HARMONIK, v enournem programu se bosta spopadla Miha Debevec in Dejan Kušer, kar bo nepozabno glasbeno doživetje, saj bomo doživeli raznolik in unikaten glasbeni program. Repertoar obsega vse od domiselnih priredb popularne, klasične in etno  glasbe z različnih koncev sveta, s posebnim poudarkom na virtuoznosti in interpretaciji.

  • Ob 21.00 uri pa na sceno stopijo folklornice in folklorniki KD Bohinj, ki bodo nastopili v veseli s plesom obarvani igri Vasovanje. Igra v treh dejanjih nas bo navdušila z originalnim jezikom, plesom in smešnimi scenami iz osvajanja na vasi, kot je to bilo 100 let nazaj.

ZAPRTA CESTA

  • cesta bo zaprta med 18.30 in 22.30 uro

Dodatne informacije:
Turistično društvo Bohinj
Tel: +386 (0)45 746 010
E-mail: [email protected]

Organizator:

  • Turistično društvo Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...