fbpx
12 avgusta, 2021

FESTIVAL KANAL 2021

Najbolj izviren glasbeni festival v Bohinju!

Krasen poletni večer, fantastičen ambient, dobra družba, poletna noč in seveda dobra muzka… Vse to in še več je Festival Kanal.

Program festivala Kanal 2021:

  • 21. julij         DOORS HIGHWAY TRIBUTE
  • 28. julij          AJDA STINA TUREK/ERIK MARENČE BAND
  • 11. avgust     KRANJCI
  • 12. avgust      JOKER OUT

Vsako poletno sredo ob 20:21 v kanalu ob Bohinjskem jezeru.

1.. Koncert: Doors Highway – 21.7.2021

Glasbena skupina Doors Highway je 5-članska zasedba, ki prihaja iz Bleda, kot že ime pove skupina izvaja glasbo kultne skupine The Doors. Na svojih nastopih se želi čimbolj približati izvirnemu zvoku omenjene skupine, obenem pa se s precejšnjo mero improvizacije poskuša oddaljiti od golega imitiranja in glasbi vtisniti svoj lastni pečat. Na železnem repertoarju so zbrane vse klasike izvirne zasedbe, ki vas na koncertih popeljejo v čas iz konca 60-ih let. Boljši poznavalci pa lahko pričakujejo tudi manj znane mojstrovine iz glasbene zakladnice legendarne skupine.

Člani zasedbe Doors Highway so uveljavljeni glasbeniki, ki so sodelovali in še sodelujejo v raznih skupinah. Na koncertih najbolj izstopa karizmatični frontman Daniel Giuseppe Cobisi, ki poslušalce očara s svojim odrskim nastopom in odlično interpretacijo glasbe.

Cilj skupine je čimveč koncertirati po slovenskih odrih in s tem ohranjati glasbeno dediščino skupine The Doors živo, kot je bila v času ko se je pojavila, in jo s tem približati tudi mlademu poslušalstvu. 

2. Koncert: Ajda Stina Turek/ Erik Marenče/Vid Jamnik/Pavel Čebašek – 28.7.2021

Vokalistka Ajda Stina Turek bo nastopila z glasbeniki, ki so ji zelo blizu in s katerimi je posamično ali v skupini že velikokrat nastopala tako v Sloveniji kot v tujini. Prav z odličnim Erikom Marenčejem, ki jo bo spremljal na hammond orglah, je Ajda 11 let nazaj začela svojo jazz pot. Na vibrafonu bo igral Vid Jamnik, s katerim sta pet let preživela skupaj v Ameriki, najprej na študiju na Berklee College of Music v Bostonu, kjer sta oba diplomirala, potem pa sta eno leto ustvarjala in nastopala v New Yorku. Tudi z bobnarjem Pavlom Čebaškom, ki zaključuje študij v Celovcu, že dolgo sodeluje. Vid Jamnik se vrača konec avgusta v New York na Manhattan School of Music, kjer bo nadaljeval z magisterijem, Ajda pa na Berkleejevo izpostavo v Valencii, kjer bo prav tako začela z magistrskim študijem petja, tako da jih nekaj časa ne bo mogoče slišati v tej zasedbi.

Program, ki ga glasbeniki prvič pripravljajo v tej zasedbi, bo obsegal jazz, rnb in pop repertoar. 

3. koncert: Joker out – 4.8.2021

Ljubljanski bend Joker Out že nekaj časa navdušuje z udarnim Shagadelic rock n’ rollom in estetsko prefinjenimi videospoti. Glavni vokal Bojana Cvetjičanina dopolnjuje odlična ekipa mladih glasbenikov. Širom Slovenije se udejstvujejo na vedno večjih koncertnih odrih in se predstavljajo skupaj s priznanimi slovenskimi bendi. Pomladi leta 2020 so izdali singel Vem da greš, kasneje pa še skladbo Umazane misli, ki je zelo uspešno zakrožila po radijskih postajah Slovenije. Njihovo zadnjo skladbo, popevko tedna na val 202, A sem ti povedal, pa bodo predstavili na Festival kanalu. 

4. Koncert: Zasedba Kranjci – 11.8.2021

Zasedba Kranjci se predstavlja z izredno širokim spektrom, kvaliteto in količino glasbe. Repertoar inštrumentalne glasbe bogatijo unikatne priredbe najbolj znanih klasičnih skladb, melodije z elementi etno in folk glasbe z vsega sveta, ter priredbe zimzelenih in sodobnejših uspešnic. Zasedba nastopa na tedenski ravni na dogodkih za zaprte družbe, na porokah, obletnicah, koncertih, javnih prireditvah, protokolarnih prireditvah, otvoritvah in drugih lokalnih ter mednarodnih dogodkih. Tokrat se nam bodo predstavili v akustično inštrumentalni zasedbi. 

***********************************************************************************************************************************

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 73/2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila (PCT – osebe, ki so prebolele koronavirus, cepljene osebe in testirane osebe).

Na prireditvah, ki se odvijajo v notranjih prostorih je uporaba zaščitne maske obvezna!

Organizator:

  • Turistično društvo Bohinj
  • Karakter

 

 

Lokacija

Naroči se na e-novice