fbpx
9 septembra, 2021

12. FESTIVAL MUHARJENJA

Vezanje muh, muharjenje, delavnice in zabava.

FESTIVAL MUHARJENJA: 18. – 25. september 2021

  • muharjenje na Savi Bohinjki, Soči, Idrijci in Savinji
  • vezanje muh, izmenjava mnenj in izkušenj
  • druženje (projekcije filmov o ribolovu)
  • kuharske delavnice in kulinarični večeri

ZAKAJ RIBOLOV V BOHINJU?

Muharjenje v Bohinju je posebno doživetje, saj gre za zaščiten svet Triglavskega narodnega parka in njegovega obrobja. Neokrnjena narava in idilična gorska pokrajina nudita s svojimi vodami čudovite prizore in neprecenljiv mir. Bohinj je eno izmed najbolj znanih področij za muharjenje v Sloveniji ter eno najbolj občutljivih in krhkih.

Čiste vode, dramatična narava, tišina pod gorami in prebrisane ribe vedno zagotavljajo zanimiv ribolov in privabljajo vse več ljubiteljev muharjenja. Kljub temu festival muharjenja ne odpira vrata vsem, ki bi ga radi doživeli. Za naravno ravnovesje moramo ves čas skrbeti in paziti nanj. Kljub temu je doživetij za ribiče in ljubitelje narave dovolj. Poleg tega pa idilični gorski svet ponuja vedno nova doživetja. Nikoli ne veš, kakšna presenečenja prinese vreme in kako hitro se spremeni gledališka kulisa med ribarjenjem.

Vsak dan pa lahko kuliso tudi popolnoma zamenjate. Muharite lahko med divjimi brzicami Mostnice ali na mirnih jezerskih vodah. Reka Sava Bohinjka pa skriva nešteto presunljivih kotičkov, mirnih ali razburljivih. Med njihovimi bregovi bo vsak našel prostor zase in šepet voda.

Ribolovna mesta na območju Bohinjskega jezera, potoka Mostnice in reke Save so lahko dostopna in kdor se čisto malo potrudi, bo našel svoj raj. Čas festivala muharjenja sovpada z vrhuncem ribolovne sezone. Med festivalom potekajo prijetna druženja z izmenjavami ribiških izkušenj, predavanja, delavnice vezanja muh, projekcije filmov o ribolovu, kuharske delavnice in kulinarični večeri, kjer ribe spoznate še v drugačnem sožitju okusov.

RIBIŠKI PAKETI, DOVOLILNICE IN REVIRJI

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...