fbpx
21 oktobra, 2018

HODIMO POT OKROG JULIJSKIH ALP

Prvič na novi poti okrog Julijskih Alp. Pojdite z nami po delu poti na področju Bohinja.

Iskati, hoditi peš, spoznavati in doživljati neznano drugačnost, ponujati in koristiti, česar drugi nimajo; to je Pohodniška pot Julijske Alpe, na katero vas vabimo, in s katero pozornost obračamo nazaj k svoji izvirnosti in preprostosti. Združenje Julijskih Alp je pripravilo in trasiralo dobrih tristo kilometrov dolgo Pohodniško pot Julijske Alpe (The Julian Alps Trail). Vstopite v eno od zank poti. Prvič v nedeljo 21. oktobra v naši družbi. Pridružite se nam lahko v Bohinju, na Bledu, v Gorjah, v Radovljici, v Žirovnici, na Jesenicah, v Kranjski Gori, v Bovcu, v Tolminu, v Kobaridu ali v Brdih.

OBVEZNE PRIJAVE

Organiziran pohod v Bohinju

  • Trasa: Stara Fužina (Center TNP Bohinj)-Ribčev Laz-Polje-Dobrava-Bohinjska Bistrica (Muzej Tomaža Godca, ogled muzeja)
  • Zborno mesto: Center TNP Bohinj
  • Datum in ura: 21.10.2018 ob 9.00
  • Čas hoje: cca 3 ure
  • Dolžina trase: 10 km

V Bohinju bo pohod po delu trase Pohodniški poti Julijske Alpe potekal od Stare Fužine do Bohinjske Bistrice. Od Centra TNP Bohinj  bomo krenili proti cerkvi Svetega Janeza Krstnika na Ribčevem Lazu, se ustavili na mostu in nadaljevali proti Poljam, kjer se nahaja Hanssenova skakalnica in nordijski center. Na poti ne bo manjkalo lepih razgledov na Triglav. Sledil bo krajši vzpon na Dobravo in sprehod med travniki s pogledom na greben Spodnjih Bohinjskih gora in Triglavsko pogorje. Pohod bomo zaključili v Zgodovinskem muzeju Bohinja v hiši Tomaža Godca. Muzej predstavlja celotno zgodovino Bohinja, od prve poselitve v železni dobi pa vse do druge svetovne vojne.

Organizator:

  • Turizem Bohinj

POHODNIŠKA POT JULIJSKE ALPE

Združenje Julijskih Alp je pripravilo in trasiralo dobrih tristo kilometrov dolgo Pohodniško pot Julijske Alpe (The Julian Alps Trail), na kateri lahko spoznamo, vidimo in začutimo naravne in lokalne posebnosti, ki se redko znajdejo na pladnju turistične ponudbe. Pot je primerna za vse generacije, tudi za tiste, manj kondicijsko pripravljene.

Oglejmo si Triglav z vseh strani neba

Povezovalna pot obkroža Julijske Alpe in omogoča spoznavanje njihovih najlepših predelov s pogledi z robne, zunanje strani. Pot povezuje in združuje severno (gorenjsko) in južno (soško) stran Julijskih Alp v skupno atraktivno pohodniško pot po različnih krajinskih tipih.

Kot svetilnik nas na poti spremlja mogočni kralj Zlatorogove dežele, vrh Triglava, ki pa ga ne bomo dosegli, ampak ga bomo lahko občudovali z vseh strani neba.

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...