fbpx
6 Junij, 2018

INTERPRETACIJA KULTURNE IN NARAVNE DEDIŠČINE

Predstavitev praks Slovenije in Škotske

Naravna in kulturna dediščina nam sporočata različne informacije, vendar si jih kot posamezniki včasih težko razložimo. Zato se je v zadnjem desetletju razvil del stroke, ki se ukvarja izključno s tem, kako na zanimiv in hkrati še vedno strokoven način predstaviti naravo in kulturo različnim določenim cilnjim skupinam.

Vodja projekta Flows to the Future, mag. Caroline Eccles,  nam bo predstavila prakse ohranjanja in obnavljanja šotišč na Škotskem, Dr. Aleš Smrekar pa bo predstavil interpretativno učno pot ob reki Iški v Krajinskem parku Ljubljansko barje. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima upravljanje, interpretacija in ozavečanje o pomembnosti naravnega okolja s poudarkom na upravljanju in obnovi mokriščnih habitatov.

REZERVIRAJ/POVPRAŠUJ

Flows to the future – predstavitev projekta

Mag. Caroline Eccles bo prestavila 13 mio € vreden projekt Flows to the Future, ki se na severni Škotski ukvarja z ohranjanjem in obnavljanjem šotišč na svetovnem nivoju.

Interpretativna učna pot kot orodje za učenje o kulturni pokrajini

Dr. Aleš Smrekar, vodja Oddelka za varstvo okolja na Geografskem inštitutu Antona Melika bo predstavil primer dobre prakse oblikovanja naravoslovne interpretativne poti ob reki Iški v Krajinskem parku Ljubljansko barje. Interpretativni paket združuje naravoslovno pot, interaktivno e-učenje in vaje na terenu. Kombinacija različnih metod interpretiranja spodbuja obiskovalce območja in tiste, ki se o njem učijo na spletu, k boljšemu razumevanju procesov v pokrajini, pozitivnemu odnosu do nje in ohranjanju kulturne dediščine.

Kje? Info center TNP Bohinjka v Stari Fužini

REZERVIRAJ/POVPRAŠUJ

Organizator:

  • Turizem Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...