fbpx
4 decembra, 2019

KVAČKANJE Z ANKO

Začetni tečaj kvačkanja

Na treh kvačkarskih srečanjih se bomo spoznali z osnovami kvačkanja ter se naučili nakvačkati izdelke za sebe in dom. Tradicionalno znanje bomo združili s sodobnim oblikovanjem in se osredotočili tudi na možnosti reciklaže (kvačkanje iz trakov, ki jih nastrižemo iz odsluženih majic …) in uporabe domače volne (kvačkanje izdelkov za dom – od copat do preproge iz domače ovčje volne). Tečaj bo vodila Anka Pintar iz pletilske skupnosti Breja preja, ki deluje v okviru Zavoda Tri iz Škofje Loke.

1. srečanje – petek, 29. 11., 17.00−19.00
Osnove kvačkanja

Veste, da lahko kvačkate tudi s prsti, brez kvačke? Za uvod se bomo na hitro spoznali z različnimi dimenzijami kvačkanja – od aktivističnega kvačkanja do kvačkanja kot vaje v čuječnosti. Za spodbudo bomo najprej kvačkali s prsti, potem pa se s kvačkami v rokah naučili osnovnih petelj, ki pa so z nekaj vaje dovolj, da izdelamo skoraj vse.

 

2. srečanje – petek, 6. 12., 17.00−19.00
Prvi kvačkan izdelek – copati!

Na drugem srečanju bomo že nakvačkali izdelek, in sicer copate iz domače volne. Naučili se bomo kvačkanja v krogu – tako boste z malo vaje kmalu znali nakvačkati še kapo, blazino za na stol, preprogo …, karkoli, kar ima za osnovno obliko krog.

 

3. srečanje – 13. 12. ob 17.00−19.00
Kvačkan izdelek po vaši želji

Na tretjem srečanju boste že lahko sledili svojim ustvarjalnim željam. Na prvih dveh srečanj bomo spotoma načrtovali, kaj si želimo ustvariti za vrhunec tečaja – nekateri boste bolj navdušeni nad oblačili, drugi nad izdelki za dom. Tekom vseh treh srečanj se bomo na primerih učili tudi branja kvačkarskih navodil in vzorcev, tako da boste po tečaju res pripravljeni na samostojno kvačkarsko pot!

Več info:

  • Projekt poteka v sodelovanju z občino Bohinj in je za mlade od 12. do 27. let brezplačen. Za vse ostale je cena treh delavnic 20 eur (vključen material in kvačke).
  • Delavnice bodo potekale v Bohinjski Bistrici v Shanti sobi (Joga Bohinj) na naslovu Triglavska cesta 8.
    Prijave: [email protected]. Pohitite s prijavo, ker je število mest omejeno!

Organizator: 

  • Joga Bohinj in Breja preja

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...