fbpx
25 avgusta, 2018

OGENJ V ALPAH 2018

Povrnimo življenje gorskim jezerom

Dvojno jezero v Dolini Triglavskih jezer je zgodba o okoljski problematiki, ki se dogaja v središču našega edinega nacionalnega parka. Jezero ima zaradi vnosa hranil in alohtonih rib porušen naravni ekosistem, kar se najbolj nazorno pokaže ravno v poletnih mesecih, ko na jezerski površini zacvetijo alge.

CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp in Mladinski svet CIPRE zato letos organizirata: Ogenj v Alpah, ki se bo odvijala med 11. – 12. 8. v Dolini Triglavskih jezer. V projektu sodeluje tudi Triglavski narodni park, ki problematiko Dvojnega jezera naslavja s projektom Vrh Julijcev.

Namen dogodka je spregovoriti o problematiki slovenskih gorskih jezer, skrbi za vodne vire ter poiskati možne rešitve za Dvojno jezero ter ostala onesnažena gorska jezera. Želimo tudi spregovoriti o vlogi gornikov pri ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter tako podpreti prizadevanja za ohranitev slovenske gorske identitete.

Program najdete na spletni povezavi: http://www.cipra.org/sl/cipra/slovenija/aktivnosti-v-teku/ogenj-v-alpah/ogenj-v-alpah-2018/program.jpg

Prijave preko spletnega obrazca so odprte do 5. 8. 2018https://goo.gl/forms/CyeVzXFkfhfJmCMh1

Prvim 20 prijavljenim krijemo stroške polnega penziona na Koči pri Triglavskih jezerih ter avtobusne karte. Prednost imajo mlajši od 30 let. 

Dodatne informacije na spletni povezavi: http://www.cipra.org/sl/cipra/slovenija/aktivnosti-v-teku/ogenj-v-alpah/ogenj-v-alpah-2018

Organizator:

  • CIPRA Slovenija

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...