fbpx
28 julija, 2021

ŠTALA NA RANČU MRCINA: METOD BANKO, TOMAŽ HOSTNIK, GORAN KRMAC, JANEZ DOVČ

Koncert

Metod Banko, Tomaž Hostnik, Goran Krmac, Janez Dovč

Metod Banko igra na bršljanov list, je tudi pevec in kitarist. Več let je pel v zborih (Ljubljanski madrigalisti, APZ Tone Tomšič, Domen, Komorni zbor RTV), pozneje kot solist pri več glasbenih in glasbeno-gledaliških sestavih. Je član ansamblov Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbeceve grape, Teo Collori in Momento Cigano, Mala mestna muzika, Svet je kakor ringaraja. Projekt uglasbene poezije Pesem o morju je nastal v sodelovanju z Teom Collorijem.
V novo nastalem projektu se muziciranju pridružujeta še dva vsestranska glasbenika. Janez Dovč je harmonikar, skladatelj in fizik, ki spaja ljudsko glasbeno izročilo in sodobno glasbo v projektu Sozvočja Slovenije, poleg tega ustvarja tudi glasbo za film. Goran Krmac je tubist in skladatelj; bogato podkovan s klasično in jazzovsko izobrazbo z avtorskim solističnim projektom Planetarium raziskuje domet tube v povezavi z elektroniko, kar je unikat v naši deželi.

Zasedba: 
Metod Banko – vokal
Janez Dovč – harmonika
Goran Krmac – tuba

Tomaž Hostnik & Nerodnozabavni ansambel

Tomaž Hostnik vas bo s svojim Nerodnozabavnim ansamblom popeljal skozi svetove, za katere si, kljub aktualnosti, ob prvem srečanju ne bi nikdar upali povsem suvereno trditi, da so nastali v današnjem času. Težko bi si namreč tu in zdaj zamislili glasbeni jezik, ki bi se manj prilegal kontekstu sodobne glasbene produkcije in »radio friendly« konceptov, ter jih hkrati tako neizprosno ironiziral. Razvpiti suški trubadur se bo tokrat v pristnem vaškem vzdušju razgalil s svojimi narečnimi štorijami ob spremljavi prekaljenih godcev – Janeza Dovča in Gorana Krmaca. Obeta se torej obilna gostija, za tradicionaliste in eksote, z glasbo, ki na eni strani sproža izbruhe nostalgije po zlatih časih zimzelenih melodij in cabareta, na drugi strani pa z izjemno široko paleto nadvse izvirnih avtorskih domislic navdihuje s svežino, hudomušnostjo in norostjo.

Zasedba:
Tomaž Hostnik – vokal
Janez Dovč – harmonika, elektronika
Goran Krmac – tuba, elektronika

Organizator:

  • Ranč Mrcina

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 73/2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila (PCT – osebe, ki so prebolele koronavirus, cepljene osebe in testirane osebe).

Na prireditvah, ki se odvijajo v notranjih prostorih je uporaba zaščitne maske obvezna!

Naroči se na e-novice