fbpx
12 aprila, 2019

YIN JOGA

v zvoku tišine

Vibracija zvoka utiša klepetavi um, pozorno dihanje in položaji oživljajo telo.

 

Meditativna oblika joge združena s starodavnimi zvoki…  s Tamaro Dobravec in Mino Kunstelj Bindi.
Yin je obnovitvena vrsta joge, ki temelji na pasivnem zadrževanju položajev in tako poveča občutek prostora, svobode v telesu. Praksa je sestavljena iz sedečih in ležečih položajev, katerim se prepustimo za dalj časa. Gravitacija ter zavestno sproščanje nam pomagata pri počasnem poglabljanju položajev. Z Yin jogo povečamo gibljivost telesa, uravnovesimo delovanje notranjih organov, spodbudimo cirkulacijo krvi, delujemo na vezna tkiva okrog sklepov ter spodbudimo izločanje sinovialne tekočine, ki sklepe ščiti.
Zavestna uporaba zvoka vzpostavlja ravnovesje v človeku, krepi življenjsko moč, sprošča mišice in živčni sistem, poveča energetsko pretočnost in nas celostno uglašuje. Umiri se možgansko valovanje in spontano se dogaja počitek in regeneracija na vseh ravneh. Usklajujeta in povezujeta se leva in desna možganska polovica, kar spodbuja proces ustvarjalnosti, mir in notranjo tišino. Zvočno kuliso in sprostitev ob koncu bodo izvajali gong, himalajske in kristalna posoda, koshi zvončki, kalimba, školjka, šruti harmonika in vokal.
  • Delavnica je primerna za vsakogar, ne glede na starost ali raztegljivost telesa. 
  • Pripomočki: joga blazina, odeja, večji vzglavnik (ali 2 manjša), zidak. Če česa od naštetega nimate, nam sporočite ob prijavi (jih imamo nekaj na razpolago).
  • Cena: 20 € 
  • v centru TNP Bohinjka
Prijavite se lahko Mini, Tamari ali na [email protected].
Prijave zbirava do 20.10.

Organizator:

  • Joga Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...