fbpx
2 julija, 2018

ZELIŠČARSKE DELAVNICE NA SORIŠKI PLANINI

Delavnica z zeliščarko Jožico Bajc Pivec

Ker je pomlad že pokazala svoje darove, na Soriški planini pripravljajo kar dve zeliščarski delavnici. Prva bo 3. 6. z ekološko kmetijo Hanuman, druga pa 24. 6. z zeliščarko Jožico Bajc Pivec.

Zeliščarka Jožica Bajc Pivec

Delavnico bo vodila Jožica Bajc Pivec, izkušena zeliščarka iz Zeliščarske domačije Pivec. Popeljala nas bo po vrhovih Soriške planine, ki nam s svojo lego ponujajo raznoliko in specifično floro. Sprehodili se bomo po krožni poti, po grebenih vrhov nad planino, kamor se bomo popeljali z dvosedežnico Lajnar.
Da pa ne bomo samo uživali v čudovitih razgledih in ostankih utrdb stare rapalske meje, bo poskrbela Jožica. Vodila bo delavnico na temo priprave mazil v domači kuhinji po receptih naših babic. Izdelali bomo mazilo za ustnice.

  • Začetek: nedelja 24.6.2018 ob 10:00
  • Cena: 25 €/osebo
  • Trajanje: 3 ure
  • Všteto v ceno: vozovnica z dvosedežnico in malica ob koncu delavnice
  • Maksimalno število udeležencev: 20 oseb
  • Delavnica se izvede ob zadostnem številu prijav
  • Prijave na [email protected]

Jožica Bajc Pivec je, ne le simpatična in energična gospa, ampak naravnost navdihujoča oseba, ki zlahka postane zgled. Tudi zato, ker se je po izgubi redne zaposlitve pogumno podala na samostojno pot, ki si jo je tlakovala že prej z ljubeznijo do zeliščarstva. Je izučena zeliščarka. Odkar pomni, je Jožica zbirala zeliščarsko literaturo. Z dognanji patra Simona Ašiča si je zgradila osnovo,saj je med drugim tudi učenka mag. Jožeta Kukmana, Ašičevega naslednika.

Pogosto nas preseneti tudi s svojo prav posebno opravo, ki je zasnovana po tradicionalnih oblekah iz krajev od koder prihaja in obveznim slamnikom. Pravi da ni Pehta, saj si ne zatika rastlin za slamnik, ampak jih skrbno zlaga v košarico. Vsako jutro se sprehodi med svojimi rožicami in tiste, ki jo najbolj pritegnejo, končajo v jutranjem čaju. Poudarja pomen preventivne rabe. Kot so modri možje govorili že davno, je bolje preprečiti kot zdraviti. In pri tem so nam darovi narave v veliko pomoč. Le pravilno jih moramo nabrati, pripraviti in shraniti.

Organizator:

  • Soriška planina AlpVenture

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...