fbpx
4 Junij, 2018

ZELIŠČARSKE DELAVNICE NA SORIŠKI PLANINI

Delavnica z ekološko zeliščno kmetijo Hanuman

Ker je pomlad že pokazala svoje darove, na Soriški planini pripravljajo kar dve zeliščarski delavnici. Prva bo 3. 6. z ekološko kmetijo Hanuman, druga pa 24. 6. z zeliščarko Jožico Bajc Pivec.

Zeličarska kmetija Hanuman

Monika Mulej predstavnica in lastnica nas bo popeljala po naših planinskih travnikih in nam podajala znanje o zeliščih, ki rastejo v okolju kjer je odraščala in kamor se vedno rada vrača.
Po obhodu nam bo zaupala tudi smernice nabiranja, sušenja in shranjevanja čajev ter zelišč. Skuhali bomo čaj iz sveže nabranih zelišč in pripravili veganski zeliščni namaz.

  • Začetek: nedelja 3.6.2018 ob 10:00
  • Cena: 20 €/osebo
  • Trajanje: 3 ure
  • Všteto v ceno: zeliščna malica ob koncu delavnice
  • Maksimalno število udeležencev: 20 oseb
  • Delavnica se izvede ob zadostnem številu prijav
  • Prijave na [email protected]

Mlado družino najdete na robu sončne vasi Konjšica v bližini Litije. Svojo zemljo uporabljajo za gojenje zelišč, pridelavo predvsem lastne zelenjave ter različno preizkušanje predvsem permakulturnih načinov obdelovanja zemlje. Morda na prvi pogled njihova Zeliščna kmetija Hanuman deluje bolj divje, vendar pridleke gojojo pristno, naravno in brez kakršnih koli kemičnih dodatkov.

Trudijo se da na Zeliščni kmetiji Hanuman vsa zelišča nabirajo ročno, jih sušijo naravno, skrbno hranjoo preko celega leta in pri tem pazijo na svoje misli in vzdušje. Tako nastajajo različni zeliščni čaji, tinkture, mazila, nekaj zelišč namočijo tudi v olje.

Poleg lastnih izkušenj z zdravilnimi rastlinami sta Monika in Tomaž nabirala tudi znanje na različnih zeliščarskih delavnicah in izobraževanjih slovenskih in tujih zeliščarjev. Različne delavnice o zeliščarstvu za mlade in starejše sedaj pripravljata tudi sama.

Organizator:

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...