marec 23, 2017

ZLATOROGOVA PRAVLJIČNA DEŽELA

Popoln vikend za družine

Zlatorogova pravljična dežela – U konc’ sveta so pravljice doma in kulinarični Bohinj – popoln pravljični vikend za družine omogočajo zaposleni iz bohinjskega vrtca in osnovne šole.

KAJ JE ZLATOROGOVA PRAVLJIČNA DEŽELA?

Če vprašate otroke kje je konec sveta, bodo rekli: »Tam, kjer nikamor več ne moreš!« In prav tako se zdi, ko pridete v Ukanc … naprej so samo še visoke gore.

In na tem koncu sveta, bo letos 20. in 21. maja (v primeru slabega vremena 3. in 4. junija) že šestič zapored potekala dvodnevna prireditev za družine z otroci. To je dogodek, ki ni čisto običajen. Je nekaj posebnega. Dogaja se namreč na poti dolgi dva kilometra, ki vas pelje ob reki, skozi gozd, čez travnike in mimo Bohinjskega jezera.

Tu je sicer čez leto vse mirno, le sedem junakov bohinjskih pravljic vas čaka s štampiljkami in lesenimi igrali. V »pravljičnem« vikendu pa je živahno, na poti je kar 30 postaj – 30 možnosti, da se otroci gibajo, skozi igro nekaj naučijo, ustvarjajo ali pa samo razvijajo svoja čutila. Ob tem dobijo še 7 štampiljk od pravih pravljičnih bitij v knjižico, ki jo brezplačno prejmejo ob vstopu v Zlatorogovo pravljično deželo. Odrasel človek pot sicer prehodi v pol ure, vendar z otroci prav gotovo v enem dnevu ni mogoče doživeti vsega, pa čeprav se prireditev vsak dan začne ob 9.30 in konča ob 14.00.

Na prireditvi ne morete ničesar kupiti, razen kosila pa še to za simbolično ceno. S seboj boste odnesli samo nova znanja, knjižico z bohinjskimi pravljicami in lepe spomine… zastonj

Rezervni datum: 3.&4. junij 2017

Organizatorji:

  • Vrtec Bohinj (OŠ dr. Janeza Mencingerja)
  • v sodelovanju s Turizmom Bohinj

Lokacija

Interaktivni zemljevid mehke mobilnosti v Julijskih Alpah

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. VEČ