fbpx
5 Junij, 2021

VODEN IZLET PO ZLATOROGOVI PRAVLJIČNI POTI

Zabavna, izobraževalna in ustvarjalna tematska pot za otroke.

Približno dva kilometra dolga zabavna, izobraževalna in ustvarjalna tematska pot, na kateri bodo otroci spoznali sedem pravljičnih junakov bohinjskih ljudskih pravljic in različne gibalne aktivnosti v naravi, ki spodbujajo uporabo vseh sedmih čutov. Otroci prejmejo knjižico s pravljicami, miselnimi nalogami in nalepkami pravljičnih junakov. Voden program traja približno 2 uri.

  • Kdaj: v soboto 5. 6. ob 10.00
    (v primeru slabega vremena se dogodek prestavi na naslednji vikend – 12.6.)
  • Zborno mesto: parkirišče nasproti kampa Zlatorog
  • Cena: 6€ /otroci do 14. leta (vključuje knjižico), 3€ /odrasli (spremljevalci)

KAJ PONUJA ZLATOROGOVA PRAVLJIČNA POT?

BOHINJSKE PRAVLJICE

Na Zlatorogovi pravljični poti vas čaka devet junakov bohinjskih ljudskih pravljic. Sedem jih je na uradnem delu Zlatorogove pravljične poti, eden na parkirišču na križišču Ukanc/Vogel/slap Savica in še eden pri vstopu k slapu Savica. Vse pravljice, zbrane v knjižici, izvirajo iz bohinjskega okolja in so prirejene po izvirnih zapisih.

DRUŽINSKA DOŽIVETJA V NARAVI

Na pravljični poti boste našli predloge za družinske aktivnosti v naravi, ki se jih lahko igrate na poti, lahko pa tudi kjer koli drugje, ko se boste podali na družinsko potepanje v naravo.

SEDEM ČUTOV

Aktivnosti na Zlatorogovi pravljični poti so zasnovane tako, da spodbujajo uporabo sedmih čutov: vida, sluha, vonja, okusa, tipa, ravnotežja in kinestetike.

SEDEM ČUSTEV

Otroci med iskanjem Zlatoroga doživljata zelo različna čustva. Nekatera so prijetna, nekatera malo manj, vsa pa so koristna in pomembna. Na vsaki točki pravljične poti je poudarjen en čut, kar pa še ne pomeni, da morate uporabljati samo tega.

VELIKO GIBANJA

Potepanje po pravljični poti spodbuja naravne oblike gibanja, kot so hoja, tek, skakanje, plezanje, vrtenje, guganje in plazenje. Imejte se lepo.

ZLATOROGOVI PRAVILI

Na Zlatorogovi pravljični poti veljata DVE PRAVILI, preprosti, da ju lahko razumejo tudi predšolski otroci in bi ju morali spoštovati tudi drugje.

  • Imej rad naravo in jo skrbno varuj!
  • Bodi prijazen z vsemi živimi bitji, ki jih srečuješ na poti!

Pomembno obvestilo!

Zaradi možnosti spremembe ukrepov proti virusu Covid19 ali slabih vremenskih razmer, lahko pride do spremembe datuma ali odpovedi dogodka.
Imetnike vstopnic bomo ob posebnih razmerah obvestili vsaj en dan pred dogodkom.

Lokacija

Naroči se na e-novice