fbpx
24 avgusta, 2018

PRVIČ NA TRIGLAVU – LITERARNI NATEČAJ

240-letnica prvega vzpona na Triglav

Letos mineva 240 let, odkar so štirje pogumni Bohinjci prvi, odkar svet stoji, osvojili vrh Triglava. V gorski svet, zavit v mistični svet legend in mitologije, so se 26. avgusta 1778 podali brez prave opreme in izkušenj ter nam zapustili izjemno zgodbo.

Kakšna pa je vaša?

Prvič je za vsakogar vedno nekaj posebnega in verjamemo, tudi izjemnega. Vabimo vas, da svojo izkušnjo, vse zanimive prigode in pripetljaje ob prvem vzponu na očaka, prenesete v pisano besedo in jo delite z nami. Še bolj veseli bomo, če zgodbi priložite tudi fotografijo.

ZGODBE, KI SO ŽE BILE OBJAVLJENE V SLOVENSKIH NOVICAH:

Ostale povezane objave v Slovenskih novicah:

Razpisni pogoji:

Na natečaju s svojimi zgodbami lahko sodeluje vsak, ki bi z nami želel deliti svojo izkušnjo. Prosimo pa vas, da zavoljo nagrajevanja, pripišete tudi vaše podatke: ime in priimek, naslov ter telefonsko številko. Vse zgodbe, ki jih bomo objavili, bodisi na spletni strani ali v Slovenskih novicah bomo podpisali z vašim imenom in priimkom, v kolikor tega ne želite, to pripišite ob prijavi na natečaj.

Vaše zgodbe pošljite po elektronski pošti na naslov: [email protected] do najkasneje 26. avgusta 2018.

Najbolj zanimive bomo tedensko objavljali na naši spletni stani: www.bohinj.si/triglav 240 in v Slovenskih novicah, prav vse pa tudi nagradili s spominskim darilom ob letošnji obletnici.

NAGRADE

Ob zaključku natečaja bo strokovna komisija izbrala tri najboljše zgodbe, ki bodo posebej nagrajene.

SLOVENSKE NOVICE:

  • 1. do 3. nagrada: 3 x planinski čevelj Alpina Bohinj, vsak v prodajni vrednosti od 223 do 279 evrov. Čevelj so v Alpini razvili v sodelovanju z GRS Bohinj
  • 4. do 10. mesto: 7 x darilni bon Hervis, vsak v vrednosti 40 evrov
  • Prvih deset nagrajencev bo prejelo tudi darilni paket Slovenskih novic

TURIZEM BOHINJ

  • 1. nagrada: Darilo Bohinj Eko Hotela – Dvodnevni Bohinj Eko Hotel Superior paket (dve nočitvi za dve osebi s polpenzionom in brezplačen vstop v bazene Vodnega parka Bohinj)
  • 2. nagrada: paket Bohinj mega+ za dve osebi, ki vključuje: vožnjo s turistično ladjo po Bohinjskem jezeru, povratno vožnjo z gondolo na Vogel, kosilo Lačni gams ali Lačni polh na Voglu, vstopnino k slapu Savica, vstopnino v koritih Mostnice, obisk cerkve Sv. Janeza Krstnika in vstopnino za obisk v izbranem muzeju v Bohinju
  • 3. nagrada: paket izbranih izdelkov blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj
  • vse prispele zgodbe bodo nagrajene s spominskim darilom ob letošnji obletnici

Avtorje nagrajenih zgodb bomo povabili v Bohinj, kjer bo 2. septembra 2018 ob 21. uri oddaja Pozdrav iz Bohinja, s prenosom v živo na prvem programu Televizije Slovenija, in jim v okviru oddaje nagrade tudi podelili.

Naroči se na e-novice