avgust 14, 2018

PEŠ JE IN, AVTO (BO)HIN – FOTO NATEČAJ

Razišči Bohinj brez avtomobila in si prifotografiraj kolo ROG pony, rolerje ali skiro. Rok prijave: 17. avgust 2018

Občina Bohinj v sklopu projekta Peš je IN, avto (bo)HIN – trajnostna mobilnost v Bohinju v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018 razpisuje fotografski natečaj. Projekt sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe.

TEMA NATEČAJA: Po Bohinju brez avtomobila

Bohinj lahko raziskujemo, ga obiščemo in se premikamo iz ene točke do druge tudi brez osebnega vozila. Hodimo, se vozimo s kolesom, z javnim prevozom – avtobusom ali shuttlom, ladjico, čolnom ali tudi kako drugače. Ujemite te trenutke v foto objektiv in se s fotografijami prijavite na fotografski natečaj.

Splošni in posebni pogoji natečaja:

  • Na natečaju lahko sodelujejo vsi z največ 5 fotografijami. Pogoj je, da je fotografija posneta na območju občine Bohinj.
  • Z oddajo fotografij soglašate, da bodo z navedbo avtorstva slike ostale v uporabi Občine Bohinj in Javnega zavoda Turizem Bohinj. Fotografije lahko Občina Bohinj ter Javni zavod Turizem Bohinj z navedbo avtorja uporabljata v svoje promocijske namene v vseh tiskanih in elektronskih medijih, brez predhodnega obvestila, dovoljenja avtorja ali plačila. Materialne avtorske pravice prijavljenih fotografij preidejo na Občino Bohinj in Javni zavod Turizem Bohinj.
  • V primeru fotografij, na katerih je mogoče prepoznati posameznika, mora avtor pred prijavo fotografij pridobiti soglasje teh oseb oziroma soglasje njihovih staršev ali zastopnikov, če so osebe mladoletne.
  • V primeru, da na fotografskem natečaju sodeluje oseba, ki je mlajša od 18 let (še ni polnoletna), mora prijavo zanj oddati njegov zakoniti zastopnik.

Rok in način oddaje:

Rok za oddajo fotografij je 17. avgust 2018 do polnoči. Fotografije, ki jih prijavljate na natečaj, lahko skupaj s prijavnim obrazcem oddate elektronsko na naslov [email protected]. Fotografije lahko skupaj s prijavnim obrazcem oddate na digitalnem nosilcu oz. mediju (CD, USB-ključ ipd.) po pošti na naslov Občina Bohinj, Triglavska cesta 35, 4264 Bohinjska Bistrica ali osebno v tajništvo Občine Bohinj s pripisom »Za fotografski natečaj – Evropski teden mobilnosti 2018«.

Vsebina prijave: fotografije in prijavni obrazec. K vsaki fotografiji pripišite naslov fotografije in kratek opis.

Kriteriji ocenjevanja:

Imenovana komisija bo ocenila prejete fotografije in jih vrednotila po naslednjih kriterijih:

  • kakovost fotografije – ostrina, osvetlitev, kompozicija itd.,
  • tematika fotografije – vsebina fotografije in njena skladnost s temo foto natečaja,
  • izvirnost – kreativnost in interpretacija teme.

Nagrade:

Komisija bo od vseh pravočasno prispelih prijav izbrala tri najboljše fotografije, ki bodo prejele naslednje nagrade:

  1. nagrada: ROG Pony kolo Classic 3,
  2. nagrada: rolerji
  3. nagrada: skiro

Nagrade bomo podelili na zaključni prireditvi tedna mobilnosti, 22. septembra 2018. Udeleženci bodo predhodno obveščeni o izidu natečaja.

V primeru, da prijavitelj prejme nagrado, mora posredovati davčno številko, zaradi obračuna akontacije dohodnine.

Prvih 20 najboljših fotografij bo razstavljenih na otvoritvi tedna mobilnosti v Bohinjski Bistrici na prizorišču osrednjega dogajanja – na parkirišču pri tržnici. Fotografije bodo razstavljene celoten čas dogajanja, vse do zaključne prireditve 22. septembra.

Dokumentacija natečaja in informacije

Dokumentacija natečaja (PRIJAVNI OBRAZEC) je na voljo od dneva objave natečaja do izteka roka na spletni strani Občine Bohinj na povezavi http://obcina.bohinj.si/Razpisi ali v času uradnih ur v pisarni št. 22 Občine Bohinj.

Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo na sedežu Občine Bohinj pri Nataši Fujs na telefonski številki 04 577 01 39 ali prek e-pošte [email protected] ter pri Katarini Košnik prek e-pošte [email protected].

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. VEČ