fbpx
15 maja, 2019

VZDRŽEVALNA DELA NA VODOTOKIH V BOHINJU

Pritoki Ribnice ter strugi Mostnice v Stari Fužini in Save Bohinjke na Laškem Rovtu.

Stara Fužina, 3. avgust 2018

V teh dneh pet ekip Vodnogospodarskega podjetja Kranj izvaja nujna vzdrževalna dela na pritokih Ribnice pri Srednji vasi (Žabnica), v strugi Mostnice v Stari Fužini in v naslednjih dneh še v strugi Save na Laškem Rovtu.

Dela v strugi Mostnice bodo nekaj hrupa povzročala še dan ali dva, ob čemer se lokalnemu prebivalstvu in gostom zahvaljujemo za strpnost in razumevanje. V naslednjih dneh se zaključujejo tudi dela v strugi Ribnice.

V naslednjem tednu, ko bodo začeli z deli v strugi Save na Laškem Rovtu, bo nekaj dni prva faza del povzročala kalnost vode, bodo pa dela zvočno manj moteča. Ker se zavedamo, da tovrsten hrup in kalnost vode v času vrhunca turistične sezone nista dobrodošla, podajamo še razlago, zakaj tokrat ni šlo drugače.

Nujna vzdrževalna dela se izvajajo z namenom preprečitve nadaljnje škode. Pomladni čas ni bil ustrezen zaradi drstenja rib in višjega vodostaja, jesenski čas pa v zadnjih letih pogosto prinese nestabilno vreme in poplave, ki bi dela onemogočila in neizbežno povzročila dodatno škodo.

Verjamemo, da boste s poznavanjem razlogov lažje razumeli neprijeten hrup in kalnost vode ter boste lažje pokazali strpnost.

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...