fbpx
11 septembra, 2019

6. MEDNARODNI PRAZNIK SIRA IN VINA V BOHINJU

Sir in vino, le kaj boljšega bi si lahko želeli? ​

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bomo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.  Verjamemo, da v lokalnih gostilnah ali visoko v planinah,  sir  nosi dober glas naokrog. V Bohinju želimo ponuditi obiskovalcem prireditev, ki je odlična priložnost za gurmanski vikend oddih.

Siri, jedi in vino bodo na voljo za degustacije, na prodaj bodo tudi izdelki iz redne prodaje sirarjev in vinarjev.  Gostinci bodo poskrbeli za specialitete, ki vsebujejo sir in ostale mlečne dobrote.

 ZA VAS PRIPRAVLJAMO

  • pester celodnevni program
  • degustacije sira, mlečnih izdelkov in vina
  • prodaja sira, mlečnih izdelkov in vina na stojnicah
  • specialitete, pripravljene s sirom
  • različni nastopajoči pevci, plesalci, folklorne skupine Bohinja
  • delavnice za otroke

OBVESTILA IZ OBJAV NA FB DOGODKU:

Da bo vzdušje na prazniku prijetnejše bomo poskrbeli tudi za zabavno glasbeno dogajanje, ki se bo godilo po vsej dvorani! 🎼 Harmonikarji, kitarist, orgličarji, godba, folklore in ostali nastopajoči 🎼bodo igrali in plesali po dvorani, tako da ne bo vsiljivega velikega odra.

😍 Na strani Info center Bohinj poteka nagradna igra, ki ti lahko prinese 2 vstopnici za dogodek in 2 sladici Savica v Gostilna Danica 😎

UAU, eno super nedeljsko novico imamo za vas❗️Letošnji 6. Praznik sira in vina bo še poseben v družbi kar 3 izjemnih kuharskih CHEFOV Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Jorg Zupan. Mi komaj čakamo s čim nas bodo razvajali 🧀😍, vabljeni pa tudi vi ❤️!

Ne bomo pa poskušali samo bohinjskega sira, z nami bodo tudi predstavniki iz Srbije ! To so Zlatne Rudine-Zlatibor iz Zlatibora. Vas zanima, kaj nam bodo pa oni sirovega ” zakuhali” ? Nas tudi 🥰!

Na našem prazniku vedno padejo kakšne 😉 nore kuharske ideje, kot npr. sladoled z mohantom in tudi čokoladni pralineji z mohantom so stalnica našega dogodka. Gostje so v zadnjih letih tako poskušali zanimive jedi; skutno juho, gratinirane polže, sirove lizike, ocvrto mleko in mohantov sladoled. 🧀🍭🍦. V kakšni kombinaciji bi ga pa vi poskusili 😁?

Več pa na: FB dogodek 6. praznik sira in vina

Dodatne informacije:

 

Organizator:

  • Turistično društvo Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...