ZIMSKE AKTIVNOSTI v Bohinju

Bohinj je vedno lep. Zasnežen ali zelen, vedno in ob vsakem vremenu boste tukaj preživeli dan ali dneve, ki vam bodo ostali v prijetnem spominu.

Pregovorno dolge in mrzle zime v Bohinju so včasih pospremili z rekom “Mi Bohinjci sredi raja – 13 mescou zima traja!”. A danes je vse drugače. Zdaj smo izredno veseli, če se zima v dolini začne decembra in konča aprila, da lahko pošteno izkoristimo pestro paleto zimskih aktivosti, ki jih to območje ponuja. Višje v gorah, je seveda drugače. V vsakem primeru zima prinese nekaj posebnosti, na katere se je potrebno ustrezno pripraviti.

bohinj-zima-bohinjsko-jezero-mitja-sodja

Kaj lahko trenutno počnete v Bohinju?

Odprti smučarski centri, tekaške proge in ostale aktivnosti

Smučišča in zimski centri

Nazadnje posodobljeno: 15. 4. 2024 ob 7:30

V zimskem času lahko izbirate med številnimi aktivnostmi

V Bohinju vam preprosto ne more biti dolgčas.

Drsanje je zanimiva in elegantna zimska aktivnost, še posebej izvrstna za družinsko preživljanje časa na prostem. Dva para ostro nabrušenih rezil, dobro ravnotežje in rokavice, pa ste pripravljeni na uživanje na ledu.
V optimalnih snežnih pogojih se Bohinj spremeni v pravcati tekaški raj. V zgornji in spodnji bohinjski dolini, na Pokljuki in na Soriški planini je skupno urejeno več kot 70 km prog za tek na smučeh.
Če ste dovolj izkušeni, ste preverili vremensko napoved, si izbrali varno pot, ste dobro kondicijsko pripravljeni in imate dobro opremo, ki jo znate uporabljati, se boste mogoče vseeno podali v gorski svet. V razmislek v nadaljevanju nekaj napotkov za varnost.
Za vse tiste ki si želijo popestriti popoldne ali večer, aktivno preživeti deževen dan ali pa so samo željni zabave. Potem je Bohinj ECO Hotel s svojimi lastnimi petimi Bowling stezami prava izbira, primerna tako za odrasle kot tudi za otroke.
Juliana SkiTour je štiridnevno turnosmučarsko potovanje čez Julijske Alpe, od Kranjske Gore na severni pa do Tolmina na južni strani. Juliana SkiTour je kombinacija štirih različnih turnih smukov, lahko v vodeni različici in z organiziranim transferjem.
Razigran spust po zasneženi strmini. Nadvse preprosto doživetje na svežem zimskem zraku, ki bo najmlajšim na obraz narisalo širok nasmeh. Sankate se lahko na posebnih delih smučišč in na urejenih sankališčih.
Doživite čar zasnežene pokrajine s starodavnim načinom hoje po snegu. Poleg kakovostne kardiovaskularne vadbe boste z izleta odnesli tudi veliko lepih razgledov, dobro prezračena pljuča in kakšno zanimivost raziskovanega področja, ki vam jo bo razkril vodnik.
Sezona turne smuke v Bohinju ob ugodnih snežnih razmerah traja vse od decembra do maja. Za popolno doživetje priporočamo najem izkušenega vodnika.
V primeru ustreznih snežnih razmer vas v Bohinju čaka kar nekaj skrbno urejenih smučarskih prog na različnih smučiščih in zimskih centrih, primernih za široko paleto smučarskih znanj in okusov.

Smučišča in zimski centri

V Bohinju in bližnji okolici

Hitre povezave

Ne spreglejte trenutnih informacij, ugodne ponudbe zimskih paketov, voznega reda Ski busa in edinstvenih doživetij v osrčju Julijskih Alp