Aktualno

Kaj je dobro vedeti pred prihodom v Bohinj? 
Preverite kdaj so odprti info centri v Bohinju, katere aktivnosti so trenutno na voljo in druge koristne informacije. 

Kaj lahko trenutno počnete v Bohinju?

Odprti smučarski centri, tekaške proge in ostale aktivnosti

Smučišča in zimski centri

Nazadnje posodobljeno: 26. 1. 2023, 12:46

Info centri

Potrebujete pomoč pri iskanju nastanitve? Iščete namige za izlete ali druge aktivnosti, s katerimi bi popestrili svoj oddih v Bohinju? Potrebujete zemljevid in kakovostne informacije za varno hojo po hribih? Obiščite nas na naših info točkah. Z veseljem vam bomo pomagali. 

Promet in parkiranje

Katere znamenitosti lahko obiščete?

Pohodništvo

Če ste dovolj izkušeni, ste preverili vremensko napoved, si izbrali varno pot, ste dobro kondicijsko pripravljeni in imate dobro opremo, se boste mogoče vseeno podali v gorski svet. 

Priporočamo obisk gora v manjših skupinah in upoštevanje varnostnih priporočil. Prav tako obiskovalce gora naprošamo, naj se v gore podajajo z razumom in da naj pohodniške ture prilagodijo svojim sposobnostim in opremi, ki jo imajo.

Gibanje na območju poti Ožarjeni kamen na Pršivec je smrtno nevarna zaradi krušljivega terena in podora skal.

Več informacij: Planinska zveza Slovenije

Katera varnostna opozorila je potrebno upoštevati:

 
 
 • Poleg ostale opreme imejte v nahrbtniku tudi zaščitno masko in razkužilo

 • Zaradi razglašene epidemije gorsko reševanje poteka v posebnih pogojih in ob upoštevanju vseh protokolov se intervencijski čas od poziva gorskih reševalcev do prihoda do ponesrečenca bistveno podaljša, tudi če je poškodovani na planinski poti, ki je po kategorizaciji planinskih poti označena kot lahka planinska pot

 • Z vsemi poškodovanimi je treba ravnati, kot da so okuženi s covidom-19 in ob tej predpostavki posadka helikopterja lahko odkloni prevoz v primeru, da je reševanje s pomočjo helikopterja sploh mogoče (vreme, veter oz. razmere v gorah)

 • Planinske poti so lahko poškodovane, saj se je v času od razglasitve epidemije ustavila tudi dejavnost markacistov (strgane jeklenice, poškodovani stopi, poškodovani posamezni deli zaradi dejavnosti erozije in posledic zime …)

 • Zaradi erozije (sneg, mraz, nihanje temperatur …), ki je še posebej dejavna v pomladanskem času, je povečana možnost padajočega kamenja, sploh tam, kjer poti potekajo pod stenami

 • Gibanje na območju poti Ožarjeni kamen na Pršivec je smrtno nevarna zaradi krušljivega terena in podora skal.

Varnostne smernice

 Informacije in koristne povezave, povezane z ukrepi za zajezitev širjenja covida-19.

PCT pogoj

Z 21. februarjem se opušča spremljanje PCT pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih (zdravstvene in socialno varstvene ustanove).

Aktualne informacije

Za vse aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro pokličete:

 • Ministrstvo za zdravje: +386 1 478 68 48 (aktualni ukrepi za omejevanja širjenja virusa, pogoj PCT, organizacija cepljenja, testiranje),
 • NIJZ: +386 1 244 17 29 (vprašanja o higienskih in epidemioloških priporočilih, digitalnem covidnem potrdilu ter strokovnih vprašanjih v zvezi s cepljenjem),
 • Ministrstvo za zunanje zadeve: +386 1 478 23 05 (konzularne zadeve).

Splošne informacije

 • Uporaba mask

   

  Uporaba maske je v zdravstvenih ustanovah obvezna!
 • V Sloveniji je nošenje maske v vseh zaprtih javnih prostorih in na javnih prevoznih sredstvih priporočljivo.
 • Razdalja

  Upoštevamo varno razdaljo 2 metra.

 • Umivanje rok

  Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo (v kolikor nista dostopna, z razkužilom).

 • Higiena kašlja

  Upoštevamo pravilno higieno kašlja.

Koristne povezave

Dolge kolone in razmere nam na cestah kradejo čas in živce, zato se svoboda iz osebnega avtomobila vse bolj seli v javni prevoz. Preverite možnosti za zeleno raziskovanje Bohinja.
Vzemite si čas za odkrivanje bohinjskih lepot in neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka. Raziščite ugodno ponudbo paketov z nastanitvami v Bohinju.
Pogosto zastavljena vprašanja in ostale informacije. V kolikor zastavljenega vprašanja ne najdete nas kontaktirajte.
Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje pristnost vrhunskih lokalnih izdelkov in storitev, pod katere se iskreno podpisujemo domačini. 
2. 4. 2022 - 1. 11. 2022 S paketom Bohinj prihrani do 30 %. Izbrane znamenitosti Bohinja so na voljo že od 14 € na odraslo osebo.
Pregovorno dolge in mrzle zime v Bohinju so včasih pospremili z rekom "Mi Bohinjci sredi raja - 13 mescou zima traja!". A danes je vseeno malce drugače. Preverite, kaj lahko pozimi počnete v Bohinju.
Če ste dovolj izkušeni, ste preverili vremensko napoved, si izbrali varno pot, ste dobro kondicijsko pripravljeni in imate dobro opremo, ki jo znate uporabljati, se boste mogoče vseeno podali v gorski svet. V razmislek v nadaljevanju nekaj napotkov za varnost.