Aktualno

Kaj je dobro vedeti pred prihodom v Bohinj? 
Preverite kdaj so odprti info centri v Bohinju, katere aktivnosti so trenutno na voljo in druge koristne informacije. 

Raziskujte sveže in privlačne novosti naših nastanitev v Bohinju

Doživite naravni biodinamični bazen! Brez kemikalij, ekološko in zdravju prijazen bazen ponuja osupljivo plavalno izkušnjo med naravnimi rastlinami in kamni. Sprostite se v lepoti narave in uživajte v razgledu na Bohinj in Julijske Alpe.

Odkrijte zgodovino in luksuz v Vili Muhr, zgrajeni leta 1902. Poleti 2024 ponovno odpira vrata s štirimi butičnimi suitami, vrhunsko restavracijo in sodobno kongresno dvorano. Povezuje bogato preteklost z modernim udobjem, postavljajoč nov standard turizma.

Doživite nepozabne počitnice v ALPIK Chalets – Bohinj. Očarljiva alpska naselja ponujajo udobje in toplino v srcu neokrnjene narave. Gostje lahko uživajo v pohodništvu, kolesarjenju, ribolovu ali preprosto v sprostitvi ob jezeru. Vsaka koča je opremljena z vsemi sodobnimi udobji, hkrati pa ohranja pristno gorsko vzdušje.

POMEMBNE INFORMACIJE ZA KOLESARJE

Nova poletna sezona 2024 prinaša bike park Soriška Planina!

Veselimo se, da bomo v soboto, 29. junija 2024, odprli popolnoma prenovljen BIKE PARK na Soriški planini. Letos smo poskrbeli za osvežitev DH proge in uvedbo nove, lažje poti – Soriška family line, ki bo primerna za vse družinske člane.

Bike park bo obratoval v času delovanja dvosedežnice Lajnar. Za več informacij o cenah in urniku obratovanja, obiščite sledeče povezave: cenik in obratovanje dvosedežnice. Park bo odprt ob ugodnih vremenskih pogojih.

Pridružite se nam na otvoritvi in preizkusite nove proge!

Vabljeni!

PROMET IN PARKIRANJE

Na povezavi so na voljo informacije o parkiriščih, javnem prevozu in organiziranih prevozih v Bohinju. Vozni redi so objavljeni na spletni strani promet.bohinj.si

NOVO: CELODNEVNA VOZOVNICA 2 EUR/24 ur

 • Nakup vozovnice Bohinj 24h je možen preko spleta (obrazec na spletni strani in aplikacija) ter z gotovino na prodajnih mestih.
 • Imetniki Kartice Julijske Alpe: Bohinj vozovnice ne potrebujejo (ker so prevozi že vključeni v ugodnosti kartice).
 • Vse informacije so na voljo na povezavi.

POLETNA DOGAJANJA

Tedenski pregled dogodkov (22.7. – 28.7.):

22. julij

 • Vaški večeri Pod lipo (20:30 – 22:00) v Srednji vasi.

23. julij

 • Z vodnikom skozi korita Mostnice (10:00 – 13:30).
 • Torkovi večeri v Stari Fužini: Hišni trio z Darjo Kosec (16:00 – 22:00) v Stari Fužini.

25. julij

 • Glasbeno poletje v Bohinju: V dvoje, Nuška Drašček in Marko Hatlak (20:30 – 21:30) v cerkvi Sv. Martina.

26. julij

 • Koncerti klasične glasbe v cerkvi sv. Janeza Krstnika (19:00 – 20:00).
 • Pozdrav Triglavu (20:00 – 21:00) v Ribčevem Lazu.

27. julij

 • Bohinjska sobotna tržnica (8:00 – 13:00) v Bohinjski Bistrici.
 • Sobotni večeri v Stari Fužini: Kristina Oberžan (18:00 – 22:00) v Stari Fužini.
 • BistricaFest: Jet Black Diamonds (20:30 – 22:00) v Bohinjski Bistrici.

 

Tržnice z Bohinjskimi Izdelki:

 • Tržnica Ribčev Laz: Pripravljajo jedi iz svežih, lokalnih sestavin. Vsa solata in zelenjava raste na bohinjskih njivah, omake in prelivi bazirajo na mleku lokalnih krav, prav tako tudi mešanica sirov v njihovih sendvičih. Kuhajo na modern način, vendar s tradicijo. Delovni čas: vsak dan od 8:00 – 12:00, 15:00 – 19:00.
 • Sobotna tržnica v Bohinjski Bistrici: Na tržnici lahko izbirate med različnimi dobrotami, kot so izdelki z znamko Bohinjsko. Delovni čas: vsako soboto od 8:00 do 13:00.

NAČRTUJTE SVOJ PRIHOD IN AKTIVNOSTI

KAKO SE PRIPRAVIM NA POT?

 • Priporočamo, da se pred pozanimate in preverite odprtost koč v visokogorju.
 • Na pot se odpravite le s primerno opremo, izberite cilj, ki ustreza vaši telesni pripravljenosti in preverite ustreznost vremenskih razmer.
 • Informacije o zaprtih planinskih poteh so na voljo na strani: https://stanje-poti.pzs.si/, kjer lahko poročate tudi morebitne poškodbe, ki ste jih opazili na poti. 
 • Za informacije o pohodniških poteh lahko dostopate lahko tudi do spletne aplikacije maPZS in pa mobilne aplikacije Slovenia Outdoor v trgovini Google Play ali Apple App Store

ALI LAHKO V BOHINJ IN PO JULIJSKIH ALPAH PRIDEM Z JAVNIM  PREVOZOM?

KJE LAHKO NAJDEM VEČ POMEMBNIH INFORMACIJ ZA NAČRTOVANJE POTOVANJA?

Upamo, da vam bodo te informacije pomagale pri načrtovanju obiska Bohinja in Julijskih Alp. Veselimo se vašega prihoda!

Info centri

Potrebujete pomoč pri iskanju nastanitve? Iščete namige za izlete ali druge aktivnosti, s katerimi bi popestrili svoj oddih v Bohinju? Potrebujete zemljevid in kakovostne informacije za varno hojo po hribih? Obiščite nas na naših info točkah. Z veseljem vam bomo pomagali. 

BOHINJ 2024/2025

Če ste dovolj izkušeni, ste preverili vremensko napoved, si izbrali varno pot, ste dobro kondicijsko pripravljeni in imate dobro opremo, se boste mogoče vseeno podali v gorski svet. 

Priporočamo obisk gora v manjših skupinah in upoštevanje varnostnih priporočil.

Prav tako obiskovalce gora naprošamo, naj se v gore podajajo z razumom in da naj pohodniške ture prilagodijo svojim sposobnostim in opremi, ki jo imajo.

Gibanje na območju poti Ožarjeni kamen na Pršivec je smrtno nevarna zaradi krušljivega terena in podora skal.

Več informacij: Planinska zveza Slovenije

Pred turo se vprašajmo:

 
 
 • Kako dobro sem pripravljen (psihično in fizično)? Je izbrana pot primerna zame?
 • Kakšna je vremenska napoved? Slabo vreme in vidljivost lahko podaljšata čas hoje tudi do desetkrat. Imam oblačila, ki me bodo zaščitila pred močnim vetrom, mrazom in padavinami? Ali je na poti koča, bivak, zavetišče, kamor se bom lahko umaknil?
 • Kakšna je izbrana pot? V katero smer bom hodil (sever, jug, vzhod, zahod)? Pripravite si načrt poti. Pot razdelite na manjše odseke, predvidite počitke in približen čas hoje. Ustvarite si sliko poti in jo prehodite v mislih.
 • Imam v nahrbtniku vse potrebne stvari za današnjo turo?
 • Kako daleč je in koliko časa bom potreboval za celotno pot? Na vrhu smo šele na polovici poti – naš cilj je varna vrnitev v dolino in domov. 
 • Kako strm je teren? Ali ga bom moral prehoditi v ključih, za kar bom potreboval več časa (je pa manj utrudljivo)?
 • Kakšen je teren? Ali so na poti balvani, melišča? Ali je na poti rušje, ki me bo upočasnilo, ali ga bom lahko obšel?
 • Ali so na poti značilnosti, ki jih bom moral premagati: krnice, hudourniki, strmi skoki? Ali jih lahko obidem?
 • S katerimi nevarnostmi se na poti lahko srečam: prepadi, s travo poraščen svet, padajoče kamenje?
 • Kako hoditi?
 • Kakšno hitrost hoje ubrati? So z vami otroci? 
 • Predvidevajte in si ustrezno načrtujte vaš izlet, pohod. 
 • Izberite turo, ki je primerna vaši fizični in psihični pripravljenosti in pri tem upoštevajte svoje zdravje in zdravje udeležencev ture. Še posebej pozorni bodite v primeru, da imate kakršne koli kronične bolezni, alergije ali pa ste srčni bolnik.

Koristne povezave

Dolge kolone in razmere nam na cestah kradejo čas in živce, zato se svoboda iz osebnega avtomobila vse bolj seli v javni prevoz. Preverite možnosti za zeleno raziskovanje Bohinja.
Vzemite si čas za odkrivanje bohinjskih lepot in neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka. Raziščite ugodno ponudbo paketov z nastanitvami v Bohinju.
Za ljubitelje pohodništva je Bohinj, od nižin pa do najvišjih vrhov, neusahljiv vir za vedno nova doživetja. Označenih planinskih poti je v Bohinju za več kot 300 km. Za številne poti po Bohinju je dovolj že dobra volja in primeren gojzar, spet druge lahko predstavljajo mnogo večji izziv.
Od Bohinjske kolesarske poti pa do turnokolesarskega podviga Juliana Bike - v Bohinju razvijamo kolesarstvo za vse generacije.
Čiste vode in prebrisane ribe so zagotovilo, da bo ribolov dober in zanimiv. Ponuja se vam neokrnjena narava, z lahko dostopnostjo do ribolovnih mest, kjer lahko vsak ribič najde svoj lasten kotiček.