PROGRAM TRADICIONALNIH PRIREDITEV 2023

Štala na Ranču Mrcina

V poletnih večerih na Ranču Mrcina priredimo Štalo.

V sproščenem in avtentičnem okolju gostimo vrhunske slovenske alpiniste, popotnike, odlične glasbenike in gledališke predstave. Tradicionalno nam predavajo Arne Hodalič in Katja Bidovec, Renata Jozič in Matjaž Maček, vsaj 10 let pa se lahko pohvalimo s »Hišnim bendom«: Janez Dovč, Boštjan Gombač, Goran Krmac, Rudi Bučar, Metod Banko z gosti.

V enkratnem vzdušju se želimo uživati in se imeti »fajn«. Večeri na Ranču Mrcina so doživetja kvalitete, odličnosti, drugačnosti, preprostosti…

Vaški večeri pod Lipo

Vsak ponedeljek v juliju in avgustu se nam ob 20.30 pridružite na tradicionalnih Vaških večerih Pod lipo v Srednji vasi v Bohinju. Prireditve združujejo petje, glasbo in ples. Nastopali bodo bohinjski folkloristi, pevski zbori, Godba Bohinj in mnogi drugi.

Poskrbljeno bo tudi za pijačo in seveda dobro domačo hrano.

Torkovi večeri v Stari Fužini

Koncerti domače glasbe in predstavitev lokalnih ponudnikov na tržnici v Stari Fužini.

Vljudno vabljeni na letošnje Torkove večere, kjer bo vsak torek v juliju in avgustu od 16. ure dalje potekala tržnici z lokalnimi kulinaričnimi in rokodelskimi izdelki.

Ob 20. ure dalje pa nas bodo vsak torek zabavale različne slovenske glasbene skupine.

Pozdrav Triglavu

Vsak petek v juliju in avgustu bo ob spomeniku štirim srčnim možem v Ribčevem Lazu krajša kulturno-glasbena prireditev.

Ob 20. uri bodo pod spomenikom zapeli in zaigrali Bohinjski pevci in glasbeniki. Turistično društvo Bohinj bo poskrbelo tudi za manjšo pogostitev in aperitiv. Ob koncu prireditve sledi “pozdrav Triglavu” s pesmijo Oj, Triglav, moj dom, ki jo na trobento zaigra domačin.

Sobotni večeri v Stari Fužini

Vsako soboto v juliju in avgustu se nam bodo v Stari Fužini na prenovljenem trgu pred kulturnim domom ob 18. uri predstavili kulinarični in obrtniški ponudniki ter pivovarji iz vseh delov Slovenije.

Sobotne večere bodo po 20. uri popestrili glasbeni izvajalci z izborom slovenskih in svetovnih popevk.

Kino pod Triglavom

Krajevna skupnost Stara Fužina – Studor, Turizem Bohinj in Triglavski narodni park organiziramo KINO POD TRIGLAVOM: brezplačne poletne filmske večere na prostem v vaškem jedru Stare Fužine.

Filmski večeri bodo potekali 5 četrtkovih večerov v juliju in avgustu od 13. julija do 10. avgusta, vsakič ob 21.00.

V primeru dežja bodo filmske predstave potekale v Kulturnem domu Stara Fužina.