NA LOVU ZA DOŽIVETJI

Ko čudoviti naravni kulisi Bohinja dodamo vznemirjenje ob novem doživetju, smo doživeli popoln dan in popolne počitnice.

Doživetja v Bohinju pričakujejo za vsakim vogalom, tista mala in prisrčna, ki se zgodijo mimogrede in tista velika, ki jih z vznemirjenjem pričakujemo, polno doživimo in za vedno ohranimo v lepem spominu.

Ne zamudite srečanj z lokalnimi vodniki in domačini, ki vam bodo odkrili Bohinj, kot ga živimo Bohinjci. 

Bohinj boste na pristen način spoznali na vodenih doživetjih nagrajenih s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj

PODROBNOSTI:

 • izvajalec: Turistično društvo Bohinj
 • zborno mesto: Gostilna Danica, Bohinjska Bistrica
 • kontakt za rezevacije: [email protected], +386 4 574 60 10
 • trajanje: 5 ur
 • število oseb: do 50 oseb

CENA:

 • 28,00 €/osebo, 6-9 oseb
 • 20,00 €/osebo, 10-19 oseb
 • 18,00 €/osebo, 20-29 oseb
 • 13,00 €/osebo, 30-39 oseb
 • 11,00 €/osebo, 40-49 oseb

DODATNA PONUDBA

 • Kosilo v Gostilni Danica od 12 €/osebo
 • Domača glasba ob kosilu (ob doplačilu)
 • Nastop folklorne skupine (ob doplačilu)
 • Dodatna ponudba je možna po predhodnem dogovoru

KRATEK OPIS DOŽIVETJA

Po Bohinjski Bistrici se boste sprehodili mimo Kulturnega doma Joža Ažmana, Cecconijevega parka do železniške postaje v Bohinjski Bistrici, ki je ohranila arhitekturo iz časa Franca Jožefa. Od tam vas bo pot vodila do Zoisovega gradu in Zoisove ure, ves čas pa se nam bodo odpirali pogledi na Julijske Alpe s Spodnjimi Bohinjskimi gorami in Triglavom. V bližini Zoisovega gradu se nahaja tudi muzej Tomaža Godca z usnjarsko in arheološko zbirko ter malim vojnim muzejem. Po ogledu muzeja boste v Bohinjskih mesninah degustirali suhomesne izdelke in se mimo spomenika dežju vrnili v Danico.
Raziščite lepoto divje narave. Soteskanje oz. canyoning je nepozabna dogodivščina. Skozi soteskanje oz. canyoning boste spoznali delo narave, ki ga je ta ustvarjala skozi tisočletja.

Tradicionalna otvoritev sezone pohodov k najbolj obiskanemu slapu v Sloveniji.

Vabljeni na tradicionalni pohod k slapu Savica, ki bo letos že 11. po vrsti. Pohod se odvija v treh različicah in je rekreativnega značaja, primeren za vse generacije. Doživite lep pohodniški dan v dobri družbi, kjer bo poskrbljeno skorajda za vse, saj je ob vplačilu štartnine vključeno še: dobrodošlica z zaseko, darilo – majica, vstopnica k slapu Savica ter malica in pijača na cilju.

CENA:

 • Odrasli: 12,00 € / 10,00 €*
 • Otroci do 14. let: 10,00 € / 8,00 €*
 • Družine: 35,00 € / 28,00 €*
*nižja cena velja za člane TD Bohinj, imetnike kartic TZS ter vnaprej najavljene goste.
Celodnevna krožna pohodniška pot z arheologinjo - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj Bohinj je bil s svojimi naravnimi rudnimi bogastvi železa, z mistično pokrajino v okolici cerkve sv. Janeza Krstnika ob obali jezera, staroveškim Ajdovskim gradcem ter skrivnostnim svetom starih pripovedk vedno mikaven za raziskovalce in obiskovalce. Slikovito krajino, ki so jo oblikovali domačini skozi stoletja, kulturne ostaline, navade in običaje lahko bolje spoznate in doživite le, če vam jih predstavi strokovnjak. Domačinka, arheologinja Mija Ogrin vas bo po starodavnem Bohinju popeljala kar peš.
Vodena tura z arheologinjo, ki raziskuje visokogorske postojanke Nedavno odkrita visokogorska postojanka rudarjev in pastirjev, občasno obljudene med 5. stoletjem pr. Kr. in 9. stoletjem. Vodenje obsega ogled temeljev stare koče na Prednjem Voglu, arheološke lokacije in rudne jame na Zadnjem Voglu.
Voden ogled Ajdovskega gradca z arheolognjo, kjer spoznate življenje v Bohinju pred 2500 leti Ajdovski gradec je ime za staro naselbino na griču vzhodno od Bohinjske Bistrice. Poseljena je bila za dobrih 1000 let – od starejše železne dobe do zatona rimskega imperija. Na umetno izravnanih terasah so bile hiše in kovačnice; varovane s kamnitim obzidjem.
Povsem vam prilagojena tura na temo Bohinjskega sira in zgodovine sirarstva v Bohinju. Proizvodnja sira ima v Bohinju dolgo tradicijo. Pridružite se nam na turi, kjer boste spoznali planšarstvo in videli, kako se izdeluje slavni Bohinjski sir. Ne boste pa samo opazovali, ampak tudi pokušali različne sire. Izvedba izleta je možna s kolesom, avtom ali avtobusom. Izhodišče po dogovoru.
V bohinjski čokoladnici se čokolada spogleduje z avtentičnimi bohinjskimi sestavinami. Naj vas preseneti temna čokolada z mohantom in konopljinimi semeni. A to je šele začetek sladke zgodbe. V čokoladnici lahko kupite za darilo bohinjsko čokoladno pravljico ali se posladkate z izvrstnimi sladkimi pergrehami – od čokolade s cvetnim prahom, z ocvirki, z malinami, z jagodami ali z lešniki, pa do bezgovih cvetov, kopriv in raznih zelišč oblitih s čokolado.
V Alpah imamo veliko dobrega žganja različnih okusov Spoznajte okuse domačega žganja, zgodovino in načine proizvodnje ter lokalne zgodbe in legende.
Kulinarična delavnica - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj Želite spoznati Bohinj skozi kulinariko? Tradicionalne jedi prepletene z lokalnimi surovinami se pod strokovnim vodstvom spogledujejo z visoko kulinariko. Recepte jedi, ki so jih domačinke našle v kulinarično bogatem Bohinju in jih vešče prilagodile sodobnim okusom, boste z veseljem uporabljali tudi v vaši vsakodnevni kuhinji. Kuharsko delavnico bo skupaj s članicami Društva kmečkih žena in deklet vodila Katica Mikelj, ki svoje znanje in več kot 30 letne izkušnje na področju gostinstva, nesebično razdaja študentom in drugim udeležencem usposabljanj in tečajev. Pri posredovanju svojih znanj in izkušenj neizmerno uživa, o čemer pričajo tudi pozitivni odzivi udeležencev tečajev.
Izjemno ribiško doživetje z usposobljenim spremljevalcem za ribolov V našem največjem stalnem in naravnem jezeru ledeniškega izvora živi avtohtona jezerska postrv, menek, klen, potočna postrv, šarenka, ostriž in neavtohtona jezerska zlatovščica, posebej znana gurmanom kot specialiteta med ribami jezera. Na Bohinjskem jezeru je dovoljeno loviti iz obale in čolna z enim ribiškim priborom.
Celostno doživetje s strokovno usposobljenim spremljevalcem Majhen dragulj s kristalno čisto vodo, polno korit in slapov je poimenovan Mostnica. V njej najdemo samo naravno divje primerke rib; potočno postrv, lipana in šarenko. Muharjenje na Mostnici je dovoljeno le petim ribičem dnevno in le z možnostjo dovolilnice ulovi-spusti. Pod iztokom Bohinjskega jezera se Jezernica in Mostnica združita in tako tvorita hitro in bistro alpsko reko Savo Bohinjko. Kristalno čista alpska »živahnica« je reka več revirjev, ki se pri Lancovem združi s Savo Dolinko. V njej prevladujejo predvsem salmonidne ribe, kot so potočna postrv, šarenka, lipan, klen in sulec. Savi Bohinjki ne manjka čudovitih naravnih znamenitosti, kot so hitri in globoki tolmuni, brzice in umirjeni deli, kjer še tako zahteven ribič najde njen sebi primeren del za ribolov.
Vodena vadba na travniku s Tamaro Dobravec Tamara Dobravec je mednarodno certificirana učiteljica joge in meditacije, ki v svojem načinu življenja združuje ljubezen do narave, joge in preprostosti. Na Jogi v naravi Bohinja se boste še posebej posvetili tehnikam dihanja, ogrevanju z nežnimi joga položaji in sekvencam pozdravov soncu za dvig življenjske energije. Doživetje zaokrožimo z zdravim in osvežilnim zajtrkom. Poletne vadbe so primerne za osnovni nivo. Vabljeni tudi začetniki.
Edinstven razgled na Julijske Alpe in Triglav - nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj V Bohinju so idealni termični pogoji za izvajanje daljših tandemskih poletov z jadralnim padalom. Ponujamo možnost izbire vzletnega mesta z višine nad 1000 m: z Vogla, Vogarja ali Studorja. Obljubljamo edinstven razgled na Julijske Alpe in Triglav, velikokrat pa razgled seže vse do Jadranskega morja. S padalom jadramo nad Bohinjskim jezerom, nad visokogorskimi planinami in slikovito sotesko Mostnice. Najlepši čas za polet je v maju in juniju, ko se se slikajo kontrasti med zasneženimi gorami, jezerom in spomladanskim zelenjem v dolini. Takrat lahko na foto tandemskem poletu v objektiv ujamete slikovite posnetke.
Poldnevni izlet na planine Uskovnica, Praprotnica in Zajamniki. Nad zgornjo dolino se raztezajo slikovite planine, kjer se v poletnih mesecih pasejo krave in je še prisotno planšarstvo. Najprej se povzpnemo do planine Uskovnica, nadaljujemo skozi pokljuške gozdove do Praprotnice ter do znamenitih Zajamnikov, ki nas navdušijo s čudovitim razgledom. Tura, na kateri si pljuča in srce napolnimo s svežim planinskim zrakom. Po dogovoru se lahko ustavimo tudi pri planšarju, kjer se okrepčamo in pokusimo sirarske dobrote.
Terensko jahanje do Bohinjskega jezera navdušuje v vseh letnih časih.
Veslaj iz najkrajše slovenske reke v najdaljšo. Izpod mostu Bohinjsko jezero odteče kot reka Jezernica. Po 100 metrih se združi s potokom Mostnica. In tu se začne reka Sava Bohinjka. Pomislite, veslali bi lahko vse do Črnega morja! Tokratno vodeno doživetje z izkušenimi vodniki bo nekoliko krajše. Najlepši del reke boste spoznali na 7 km dolgem doživetju short river kayak trail, ki vas vodi do vasi Brod, ali 17 km dolgo extend river kayak trail, kjer boste spoznavali reko vse do Soteske.
Združite pohodništvo in kolesarstvo z unikatno izkušnjo v osrčju Julijskih Alp Združite dve aktivnosti v eno doživetje. Vabimo vas, da se nam pridružite na poldnevnem pohajanju po najlepših poteh Bohinja in Triglavskega narodnega parka.
Peljite se s kolesom in spoznajte najlepše kotičke Bohinja z lokalnim vodnikom Ne glede na to ali ste prvič v Bohinju ali se radi vračate vsako leto, vam bomo na vodenem kolesarskem izletu pokazali skrite bisere, ki jih morate videti. Vožnja ob Bohinjskem jezeru, obisk Vogla in pogled an Triglav (po dogovor) in spoznavanje skrivnosti cerkve Sv. Janeza pričarajo posameznikom, družinam ali skupinam nepozabno doživetje.
Sprehod po eni najlepših vasi v Bohinju Stara Fužina je skozi zgodovino igrala pomembno vlogo pri razvoju območja. Lahek sprehod skozi vas je odličen način , da odkrijete najlepše zaklade.
Kolesarjenje po neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka. Cena je na osebo in vključuje vodenje, izposojo električnega kolesa, čelade in kosilo v planšarski koči na Vojah.
Romantičen pohod po zasneženem Voglu v soju polne lune. Cena je na osebo in vključuje organizacijo, vodenje, povratno vožnjo z nihalko, aperitiv, sladica, čaj ali kuhano vino, DDV

PODROBNOSTI

 • 10 – 20 oseb
 • Trajanje doživetja: 2 uri
 • Potrebna je predhodna rezervacija na [email protected]
 • Vodenje prilagodimo vedoželjnosti udeležencev (tudi šolam in vrtcem).

CENA

 • na osebo
 • vključuje: vodenje, vstopnine, bohinjsko malico, pijačo dobrodošlice.

PODROBNOSTI

 • Minimalno število oseb: 5
 • Trajanje doživetja: 3 ure
 • Program prilagodimo starostni skupini.
 • Potrebna je predhodna rezervacija na [email protected].

CENA

 • na osebo
 • Cena vključuje: vodenje, prikaz kuhanja žgancev, vstopnine, sestavine, bohinjsko malico, pijačo dobrodošlice.

Voden pohod iz Ribčevega Laza do Ukanca

Prireditev Kravji bal je pravi bohinjski praznik z dušo, tradicijo in ohranjanjem bohinjskih običajev, ki ga ne gre zamuditi.

CENA

 • 15 €/osebo za skupine od 30 do 50 oseb
 • 20 €/osebo za skupine od 20 do 30 oseb

Krajši jahalni izlet na bližnji hrib je primeren za začetnike in izkušene jahače.

 • trajanje izleta: 2 uri
 • teren: asfalt in utrjene makadamske poti
 • izhodišče: Ranč Mrcina, Studor
 • potrebna je predhodna najava po telefonu: +386 (0)41 790 297

PODROBNOSTI

 • Minimalno število oseb: 10
 • Trajanje doživetja: 2 uri
 • Program prilagodimo starostni skupini.
 • Potrebna je predhodna rezervacija na [email protected].

CENA

 • na osebo, glede na vključeno ponudbo.
 • vključuje: vodenje, vstopnine, sestavine, bohinjsko malico, pijačo dobrodošlice.
Lahek večerni sprehod okrog Vrtovina Romantično doživetje za odrasle in zanimivo za otroke – ker poteka po ravnem, je primerno za prav vse generacije. Z gorečimi baklami bomo raziskali bližnjo okolico Ribčevega Laza. Izvedeli boste zanimiva dejstva o cerkvi svetega Janeza Krstnika, Triglavskem narodnem parku in Bohinjskem jezeru ter prisluhnili legendi o Bohinju.
Spoznavanje osnov pletenja v prijetnem ambientu - Doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj

PODROBNOSTI

 • minimalno število oseb: 2
 • Trajanje doživetja: 3 x 2 uri/dan
 • Možnost organizacije enournega prikaza izdelave pletenja posameznega dela nogavice.
 • Potrebna je predhodna rezervacija na [email protected].

CENA

 • na osebo
 • vključuje: vodenje, prostor, pripomočke, volno, bohinjsko malico, pijačo dobrodošlice.