AKTIVNOSTI

V Bohinju lahko uživate v vseh letnih časih in vremenu. Sprejeli vas bomo z odprtimi rokami – na svoj način, da se boste počutili posebno. A naša prednostna naloga bo vedno ohranjanje alpske idile. 

Za vse tiste ki si želijo popestriti popoldne ali večer, aktivno preživeti deževen dan ali pa so samo željni zabave. Potem je Bohinj ECO Hotel s svojimi lastnimi petimi Bowling stezami prava izbira, primerna tako za odrasle kot tudi za otroke.
Drsanje je zanimiva in elegantna zimska aktivnost, še posebej izvrstna za družinsko preživljanje časa na prostem. Dva para ostro nabrušenih rezil, dobro ravnotežje in rokavice, pa ste pripravljeni na uživanje na ledu.
Doživite čar zasnežene pokrajine s starodavnim načinom hoje po snegu. Poleg kakovostne kardiovaskularne vadbe boste z izleta odnesli tudi veliko lepih razgledov, dobro prezračena pljuča in kakšno zanimivost raziskovanega področja, ki vam jo bo razkril vodnik.
Če ste dovolj izkušeni, ste preverili vremensko napoved, si izbrali varno pot, ste dobro kondicijsko pripravljeni in imate dobro opremo, ki jo znate uporabljati, se boste mogoče vseeno podali v gorski svet. V razmislek v nadaljevanju nekaj napotkov za varnost.
Razigran spust po zasneženi strmini. Nadvse preprosto doživetje na svežem zimskem zraku, ki bo najmlajšim na obraz narisalo širok nasmeh. Sankate se lahko na posebnih delih smučišč in na urejenih sankališčih.
Ne zamudite srečanj z lokalnimi vodniki in domačini, ki vam bodo odkrili Bohinj, kot ga živimo Bohinjci.
Juliana SkiTour je štiridnevno turnosmučarsko potovanje čez Julijske Alpe, od Kranjske Gore na severni pa do Tolmina na južni strani. Juliana SkiTour je kombinacija štirih različnih turnih smukov, lahko v vodeni različici in z organiziranim transferjem.
Pregovorno dolge in mrzle zime v Bohinju so včasih pospremili z rekom "Mi Bohinjci sredi raja - 13 mescou zima traja!". A danes je vseeno malce drugače. Preverite, kaj lahko pozimi počnete v Bohinju.
Sezona turne smuke v Bohinju ob ugodnih snežnih razmerah traja vse od decembra do maja. Za popolno doživetje priporočamo najem izkušenega vodnika.
V optimalnih snežnih pogojih se Bohinj spremeni v pravcati tekaški raj. V zgornji in spodnji bohinjski dolini, na Pokljuki in na Soriški planini je skupno urejeno več kot 70 km prog za tek na smučeh.
V primeru ustreznih snežnih razmer vas v Bohinju čaka kar nekaj skrbno urejenih smučarskih prog na različnih smučiščih in zimskih centrih, primernih za široko paleto smučarskih znanj in okusov.
Zlatorogova pravljična pot je namenjena predvsem družinam z manjšimi otroki, skupinam vrtcev in prve triade osnovnih šol ter strokovnemu izobraževanju zaposlenih v vrtcih in šolah.
Kje so območja kopalnih voda na Bohinjskem jezeru in kje se še lahko kopate v Bohinju. Kakšne so prepovedi glede visokogorskih jezer.
Tandemski polet z jadralnim padalom v Bohinju je svojevrstno doživetje. Poletite lahko z razgledišča Vogar ali pa z Vogla, z obeh pozicij pa se odpira dih jemajoč razgled na Bohinj in Julijske Alpe. Ob dobrih pogojih se razgled razpotegne vse do morja.
Kar 16 plezališč in skoraj 500 kakovostno opremljenih smeri vseh težavnosti. Kadar pogoji za plezanje v naravi niso ugodni pa je na voljo skoraj 11 m visoka umetna plezalna stena v večnamenski dvorani Danica.
Soteskanje oziroma kanjoning je izraz, ki opisuje plavanje in spuščanje po koritih gorskih rek. V lažjih kanjonih prevladuje plavanje in skakanje v tolmune, v težjih tesneh pa je potrebna tudi vrv za spuste čez visoke slapove.
Samo par zamahov z veslom je potrebnih, da vas popeljejo v čudoviti svet lepote, miru in tišine. Bohinjsko jezero je kot nalašč za prve zavesljaje v novo avanturo, saj ga lahko brezskrbno raziskujete tudi sami. Sava Bohinjka pa je zahtevnejša.
Rafting je doživetje, ki prebudi vse vaše čute. Adrenalinsko doživetje, ki vam ga ponuja izogibanje skalam, premagovanje brzic, odkrivanje lastnih meja in hkrati uživanje v naravi, je primerno za vse generacije.
Užitke stika s konji nadgrajujejo naravne in kulturne posebnosti, zato je terensko jahanje odlična izbira za vaše raziskovanje Bohinja.
Krožna turno kolesarska pot, ki vas v 7 etapah popelje na 290 kilometrov dolgo pot okrog Julijskih Alp.
Razglednih točk v Bohinju je res v izobilju. Pripravili smo vam izbor najbolj priljubljenih in tistih, ki vam ponujajo najlepše razglede Bohinja.
Izkoristite odlične ponudnike wellnessa, selfnessa in joge v Bohinju ter poskrbite za ravnovesje vašega telesa.
Daljinska pohodniška pot Juliana Trail ne osvaja vrhov, ampak povezuje in raziskuje rob Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.
Panoramska ladja bo pričela z delovanjem s 1. aprilom. Vodena panoramska vožnja je zanimiva dopolnitev vašim aktivnostim, vznemirljiva in poučna dogodivščina za najmlajše in ekološki način prevoza na drugo stran jezera.
Čiste vode in prebrisane ribe so zagotovilo, da bo ribolov dober in zanimiv. Ponuja se vam neokrnjena narava, z lahko dostopnostjo do ribolovnih mest, kjer lahko vsak ribič najde svoj lasten kotiček.
Od Bohinjske kolesarske poti pa do turnokolesarskega podviga Juliana Bike - v Bohinju razvijamo kolesarstvo za vse generacije.
Za ljubitelje pohodništva je Bohinj, od nižin pa do najvišjih vrhov, neusahljiv vir za vedno nova doživetja. Označenih planinskih poti je v Bohinju za več kot 300 km. Za številne poti po Bohinju je dovolj že dobra volja in primeren gojzar, spet druge lahko predstavljajo mnogo večji izziv.

NAČRTUJTE SVOJ PRIHOD

Poiščite pravšnje ravnovesje med spontanostjo in načrtovanjem oddiha v Bohinju. 

Vse aktualne informacije v Bohinju zbrane na enem mestu. Preberite, kaj je dobro vedeti pred prihodom v Bohinj in katere praznične dogodke smo pripravili za vas.
Informacije, rezervacije, nakup zemljevidov in spominkov… V TIC-ih vam vam bomo z veseljem pomagali pri načrtovanju vašega oddiha.

Bližnjice: načrtujte svoj prihod

Poiščite pravšnje ravnovesje med spontanostjo in načrtovanjem oddiha v Bohinju. 

PRIPOROČAMO

Vsak letni čas ima svoje zakonitosti, vsaka pot išče sebi primerne raziskovalce in vsak kotiček narave nagovarja druge čute. Poiskati pravo kombinacijo možnosti, najti popolno ravnovesje uživanja sedanjih trenutkov in osebnostne rasti, to je tista prava umetnost, ki se je učimo celo življenje. Naj vam na področju Bohinja pomagamo z nekaj osnovnimi namigi. 

Kateri letni čas je pravi? 

Očarljiva tišina zimske idile ali razigran živ žav poletnih počitnic? Pisana pestrost pomladne bujnosti ali umirjen žar jesenskih pejsažev? Vsekakor je Bohinj izjemen v vsakem letnem času. Najbolj oblegan je v vročici poletja in viških smučarske sezone, a tudi takrat se pri nas vedno najde miren kotiček, le poiskati ga morate znati.   

Kaj pa vreme? Pri nas pravimo, da slabega vremena ni, je samo neustrezna oprema. Z nekaj načrtovanja lahko prav vsak trenutek leta izkoristite za nepozabna doživetja. Vedno pa odgovorno poskrbite za varen korak in cilj prilagodite trenutnim razeram.  

Aktivnosti za družine 

Preživljanje kakovostnega časa z družino so najlepši spomini, ki jih otroci prenesejo v odraslost. “Ne da se mi” in “ali je še daleč” se da zlahka spremeniti v “o wau” in “kdaj gremo spet”, če “dolgočasne” sprehode začinite z dobrimi zgodbami, zanimivimi informacijami in ustvarjalnimi idejami. 

Priporočamo vam vodena doživetja v okviru znamke Bohinjsko/From Bohinj ter Zlatorogovo pravljično pot. Da boste v svoj dopustniški budget spravili kar največ aktivnosti, pa izkoristite ugodnosti Kartice Julijske Alpe Bohinj.  

Občuti mir in tišino

Zdravilo za glavne izzive sodobnega sveta (stres, nezdrav življenjski slog, pomanjkanje časa in enormne količine informacij na vsakem koraku) je čisto preprosto: za začetek si privoščite mir in tišino. Čeprav ju ni lahko vplesti v vsakdan, pa sta lahko naš cilj vsaj na dopustu. 

Peljite svoje misli na pašo, zadihajte globoko s trebušno prepono, ozemljite se z bosonogo hojo, zaprite oči in prisluhnite naravnemu utripu okolja in si privoščite čuječno uživanje sedanjega trenutka. Vse več raziskav potrjuje, kako ključna je vrnitev nazaj k prvinskemu stiku z naravo.    

Iz Bohinja po Sloveniji

Med bivanjem v Bohinju priporočamo tudi izlete po Julijskih Alpah in drugod po Sloveniji. V sklopu poletne in zimske Kartice Julijske Alpe: Bohinj najdete kopico odličnih idej (in ugodnih popustov) za vrhunsko popestritev daljšega bivanja pri nas – tudi z javnim prevozom.