17. MEDNARODNI FESTIVAL ALPSKEGA CVETJA:
19. MAJ - 4. JUNIJ 2023

Mednarodni festival alpskega cvetja je šopek botaničnih tur, prireditev in kulinaričnih doživetij, posvečenih divjeraslim rastlinam, cvetličnemu bogastvu Bohinja in lokalni ponudbi.

Festivalski dogodki se vsako leto v maju in juniju odvijajo na najrazličnejših lokacijah v Bohinju, ki obsega 24 vasi in se razprostira na več kot 300 km².

Cvetlična trgovina

Bohinj se v spomladanskem času, ko vzbrstijo prve trobentice in ko se razbohotijo travniki in gozdovi, ki v Bohinju postrežejo z več kot 1.000 različnimi rastlinskimi vrstami, spremeni v velik botanični vrt. Ta vrt je bogastvo, ki je jedro Mednarodnega festivala alpskega cvetja.
Botanični sloves Črne prsti in okolice je znan že več kot 200 let. Za to sta zaslužena predvsem Karel Zois in F. X. Wulfen, kasneje pa so jo obiskovali tudi drugi raziskovalci. Tudi brez teh podatkov pa vsak, ki se povzpne na Črno prst v zgodnjem poletju, opazi veliko pestrost in lepoto tam rastočega cvetja, ki ga boste lahko s pomočjo te knjige lažje našli in prepoznali.

smernice za obiskovalce

Vse aktualne informacije v Bohinju zbrane na enem mestu. Preberite, kaj je dobro vedeti pred prihodom v Bohinj in katere praznične dogodke smo pripravili za vas.
O parkiranju in možnostih organiziranega brezplačnega prevoza do vaših najljubših pohodniških izhodišč v Bohinju. Zelena mobilnost.
Poiščite pravšnje ravnovesje med spontanostjo in načrtovanjem oddiha v Bohinju. Preverite česa ne smete spregledati in kaj je potrebno upoštevati na območju Bohinja.

Festivalski foto utrinki


Video vsebine

Mednarodni festival alpskega cvetja smo v letu 2020 izvedli kar v digitalni dimenziji. Rdeča nit leta 2020 je bila: ”Za vsako bolezen rož’ca raste”. Čeprav nam je hudo, ker te naše ljube zelene in s cvetjem okrašene oaze nismo mogli tradicionalno skupaj proslaviti v živo, upamo, da boste v posnetkih našli obilico navdiha in pozitivnih vibracij. 

In ker je Bohinj le korak stran od vašega doma, lahko pisane travnike, dišeče zelene gozdove, pestro mrežo pohodniških poti, dihjemajoče razglede, dobrote in mojstrovine z lokalne tržnice ter okusne cvetlične menije v polni meri doživite individualno. Naši digitalni “vodniki” pa vam bodo v tem primeru pomagali, da boste razumeli, vedeli in videli več, ko bi sicer.

Vsi digitalni dogodki v sklopu festivala so organizirani tudi v seznamu predvajanja.


Program Mednarodnega festivala alpskega cvetja (2022)


Časopis Bohinj cveti (2019)